Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utanskog lämnar Kungsberget

Trots varmväder håller Kungsberget ut till påsk.
Det säger Catharina Utanskog, platschef. Men när liftarna stannar, packar hon väskorna och lämnar sitt jobb.
– Det är lite för långt från fjällen för oss, säger Catharina Utanskog.

Redan i början av mars har våren visat sig och snön har i stort sett helt smält bort. Men i Kungsberget är målsättningen att hålla öppet som vanligt till säsongsavslutningen, veckan efter påsk.

– Det är vår målsättning, i dagsläget är vi inte oroliga. Snökanonerna gör det möjligt att ha öppet. Snökanonssnön klarar fukt och nederbörd bättre än natursnön, säger Catharina Utanskog.

Trots varmväder har inte heller bokningarna vikit och Utanskog säger att det hittills har varit fantastiskt och att det även ser bra ut framöver.

Samtidigt som anläggningen sätter punkt för säsongen sätter även Catharina Utanskogs punkt för sin tid i Kungsberget.

Under tre år har hon varit med och utvecklat skidanläggningen i Sandviken. Men familjens längtan tillbaka till fjällen har blivit för stor och efter årets säsong slutar hon.

– Det stämmer, jag och min familj trivs jättebra men det är lite för långt från fjällen för oss. Vi kommer att flytta till Östersund.

Hon säger att hon har trivts bra i Kungsberget och att anläggningen ligger henne varmt om hjärtat. Därför kommer hon att lämna sitt uppdrag försiktigt.

– Jag kommer att trappa ned efter säsongen, jag vill att det ska bli ett bra avslut och en bra övergång.

Innan hon fick jobbet i Kungsberget arbetade Utanskog inom Skistar i nio år, men trots flytten till Östersund är det inte Åre som lockar henne. Hon vill dock inte säga någonting om sitt nya jobb.

– Jag jobbade i Åre innan jag kom till Kungsberget, men jag går inte tillbaka dit. Däremot kommer jag att fortsätta inom besöksnäringen, men det är inte säkert att det är inom fjällturismen.

Det är ännu oklart vem som kommer att ersätta Catharina Utanskog.