Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbyte bäddar för jobb i Europa

Ett 30-tal utländska lärare och elever besöker Sandviken fram till måndag. Vistelsen utgör en del i projektet som ska förbereda gymnasieelever för den europeiska arbetsmarknaden.

Annons

De 23 eleverna och tio lärarna kommer från Österrike, Italien och Portugal. Sedan i förrgår och fram till hemfärden på måndag bor de hos svenska elever och lärare vid de två specialutformade samhälls- och handelsprogrammen vid Sandvikens gymnasieskola.

– Under mötet i Sandviken kommer eleverna att fördjupa sig i skillnader i företagskulturer och hur man förbereder sig inför en arbetsintervju, säger läraren Helena Sjöberg, som är en av två svenska projektledare.

Huvudsyftet med det EU-finansierade utbytesprojektet är att förbereda de deltagande eleverna för den europeiska arbetsmarknaden.

– Eleverna får genom resorna möjlighet att ta del av varandras kulturer samtidigt som de knyter internationella kontakter, säger Helena Sjöberg.

I oktober åker bland andra några svenska deltagare ner till Italien varpå projektet avslutas med en träff i Österrike i april nästa år.