Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbyte bäddar för jobb i Europa

Ett 30-tal utländska lärare och elever besöker Sandviken fram till måndag. Vistelsen utgör en del i projektet som ska förbereda gymnasieelever för den europeiska arbetsmarknaden.

Annons

De 23 eleverna och tio lärarna kommer från Österrike, Italien och Portugal. Sedan i förrgår och fram till hemfärden på måndag bor de hos svenska elever och lärare vid de två specialutformade samhälls- och handelsprogrammen vid Sandvikens gymnasieskola.

– Under mötet i Sandviken kommer eleverna att fördjupa sig i skillnader i företagskulturer och hur man förbereder sig inför en arbetsintervju, säger läraren Helena Sjöberg, som är en av två svenska projektledare.

Huvudsyftet med det EU-finansierade utbytesprojektet är att förbereda de deltagande eleverna för den europeiska arbetsmarknaden.

– Eleverna får genom resorna möjlighet att ta del av varandras kulturer samtidigt som de knyter internationella kontakter, säger Helena Sjöberg.

I oktober åker bland andra några svenska deltagare ner till Italien varpå projektet avslutas med en träff i Österrike i april nästa år.