Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utlandet lockar Fällman – och här är ett namn som kan ersätta om han lämnar

Hasse Berggren väntar på svar från mittbacken David Fällman – som utländska klubbar fått upp ögonen för.
Blir det nej till GIF finns reservalternativ klart.
Ett är Umeås nyckelspelare Dillan Ismail.

Annons

David Fällmans kontrakt har gått ut – och han har inte skrivit på något nytt.

Där står vi en vecka in i december, och Hasse Berggren har gjort vad han kan genom att erbjuda ett nytt avtalsförslag.

– Nu är det upp till David att bestämma sig, och hur lång tid det får ta är mellan honom och mig. Men det är klart att man gärna vill ha en sån här sak klar så fort som möjligt, och gärna då vi drar i gång igen i januari. Det handlar ju om situationen för andra spelare också, som vill ha besked, säger Berggren.

Djurgården har under en tid nämnts vara på jakt efter Fällman.

Det senaste ryktet är att Sint-Truidense V.V. i belgiska högstaligan visat intresse.

– Eftersom andra klubbar inte har någon skyldighet att kontakta oss när spelarens kontrakt gått ut vet jag ingenting om sånt, även om jag också hört det där. Och det är väl ingen orimlighet, Davids agent jobbar ju för att hitta klubbar åt honom, säger Hasse Berggren.

– Men jag tror fortfarande att Gefle IF rankas väldigt högt hos honom och att det finns chans att han blir kvar.

David Fällman har tidigare antytt att han haft planer på att förlänga med GIF, så att klubben vid en eventuell flytt kan få betalt för honom. Går han okontrakterad får klubben inte en krona.

Hasse Berggren:

– Jag vet att han uttalat sig åt det hållet tidigare, men det där är ju inget som jag kan kontrollera, sånt är upp till spelaren själv. Och det är inget man kan gnälla över heller, vi värvar ibland själva spelare som går som Bosman. Det är så det fungerar i fotbollsvärlden. Men det är klart vi gärna skulle vilja ha ersättning för en spelare som lämnar så att vi kan värva en så bra ersättare som möjligt.

Gefle IF har en lista på tänkbara mittbackar att ersätta Fällman med om det skulle behövas – och Hasse Berggren bekräftar att Dillan Ismail, som utsetts till Umeå FC:s bäste spelare den gångna division 1-säsongen, är en av dem.

– Han finns på listan, ja. Vi hade tänkt ta ner honom för provträning men hann inte innan semestern. Men vi vet att han är duktig sedan tidigare.

Sporten gjorde i mitten av november en intervju med David Fällman, som då sa så här om situationen:

– Jag värderar GIF oerhört högt. Det är därför det tar tid. Det hade varit enklare om jag varit ännu bättre, alltså så bra så jag fått ett erbjudande under säsongen och en klubb hade köpt loss mig från GIF. Det hade varit lättare att ta ställning till.

– Men jag väntar och ser om det dyker upp något som jag känner kommer att lyfta mig fotbollsmässigt. Det kan dock vara Gefle IF, för jag känner ju att vi har något riktigt bra på gång här på Gavlevallen. När det drar ihop efter jul vill jag veta var jag ska vara och var jag ska lägga fokus.

LÄS MER: Sportens långa intervju med David Fällman