Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredning om yx­rånet i Trödje utan resultat

Polisens utredning av det brutala rånet mot ett äldre par i Trödje dras ner på sparlåga.
– Rånarna måste ha känt till att huset låg längst ner på gatan, säger Lennart Styrman, spaningsledare.

Omkring midnatt natten till den 1 juli slog rånarna till mot paret i Trödje. Maskerade med rånarhuvor bröt de upp ytterdörren och störtade in.

Paret bands fast vid spisen medan en av rånarna hotade med en yxa. Den 64-årige mannen blev misshandlad och berättade efteråt:

– Jag är sönderslagen i ansiktet och har ont.

Med tanke på att rånet inträffade under semestertiden satte polisen in en förhållandevis stor spaningsstyrka. Dessa har nu genomfört ett 60-tal förhör med grannar i området.

Hemtjänstpersonal, taxichaufförer och andra yrkesgrupper som kan ha rört sig i Trödje vid den aktuella tidpunkten har kontaktats.

– Det har gjorts iakttagelser av vissa fordon. Men dem har vi följt upp och alla hade legala ärenden, säger Lennart Styrman, spaningsledare i rånutredningen.

Ingen i Trödje, som ändå är ett litet samhälle på landet där folk är vaksamma mot främmande personer, verkar helt enkelt ha sett rånarna eller deras bil.

– De slog ju faktiskt till vid den tidpunkt när det var som mörkast, säger Lennart Styrman.

Spaningsledaren spekulerar också i att gärningsmännen hade god lokalkännedom. Husets läge mininerade risken att grannarna reagerade.

Nu är spaningsstyrkan, som inledningsvis bestod av ett knappt halvdussin personer, i det närmaste upplöst. Flera av utredarna har gått på semester.

Största hoppet om ett genombrott är de tekniska spår som sänts till Statens Kriminaltekniska laboratorium, SKL, men de resultaten kan dröja.