Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredningen om terroristrekrytering läggs ner

Den Örebroimam som greps i början av juni för terroristrekrytering är inte längre misstänkt. Under tisdagen lades utredningen mot honom ner.
– Det finns ingen misstanke om brott, säger åklagaren Ronnie Jacobsson när Gefle Dagblad pratar med honom under tisdagen.

Gefle Dagblad har tidigare rapporterat att Örebroimamen har kopplingar till Gävle moskés imam Abo Raad.

När Gefle Dagblad pratade med Gävles imams son Raad Al-Duhan i juni berättade han om sitt samtal med åklagaren Ronnie Jacobsson.

– Jag berättade för honom att det här inte stämmer, jag känner mannen väl. Rekrytering sker via sociala medier där folk blir hjärntvättade. Jag träffade den här mannen i förrgår. Han var här i Gävle och vi fikade tillsammans, sa Raad Al-Duhan då.

Efter gripandet har polisen inte kunnat stärka någon bevisning mot Örebroimamen och därför tog åklagare Ronnie Jacobson beslutet att lägga ner utredningen.

LÄS ÄVEN:

Misstänkt IS-rekryterare kan ha kopplingar till Gävle

Nerikes Allehanda: Åklagare lägger ned utredning om IS-rekrytering