Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utsålt då Gasta lockade med två favoritkomiker

De har onekligen vitt skilda spelstilar, för att snacka sporttermer, men de är båda omåttligt populära gäster på Gasta varje gång de kommer till Å-krogen i Gävle. I går var det "lapp på luckan", som synes av en liten bild här intill.

Gränslöst rolige – ja, han rör sig ute på gungfly med sina skämt om rasism, minoriteter och underlivshumor – Anders Celin, som tog hand om finalen i första "halvleken" och den mera timide, men likafullt skrattretande komikern, Isak Jansson i den andra satte verkligen spets på denne annars så mörka och triste novemberkväll.

Och bättre uppvärmare för hela föreställningen än hemmaföreningens Gerda Byklund finns väl inte. Har hört och sett henne åtskilliga gånger, men nu avancerade hon ett trappsteg till med ett åtminstone i mina ögon och öron ett nytt och fräscht material. Det behövs kvinnor som kan mäta sig med männen i branschen. även om det just denna dag var den internationella mansdagen.

Celin var som roligast när han presenterade en rad julklappsrim till fiktiva klappar han skulle ge vännen Özz Nûjen, sin rika farmor, fattig skåning och flera därtill. Fyndigt värre. .

Isak Jansson, bördig från Falun, blandade nytt och gammalt, Jag gillar verkligen när Falukomikern, en av branschens mest beresta världen över, med sitt breda spektra gör parodi på knarkare, uppretade tågpassagerare, stockholmare, skåningar, Sverigedemokrater och tyskar. "Berlin är en enda stor technoklubb", förklarade han.

Om detta och mycket annat utlovar Isak Jansson bjuda på fredag nästa vecka när han gör en hel show på Söders Källa i Gävle.