Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad annat hade man kunnat vänta sig?

"Nej, det behöver jag faktiskt inte, jag har det väldigt bra", ska SDs Jimmie Åkesson ha svarat på frågan om han skulle vilja ha högre lön än de 100 000 kr/mån han redan har, enligt en insändare i GD 7/6.

Vackert sagt, men vad annat hade man kunnat vänta sig? Att han skulle ha svarat att han inte har något emot att få det tredubbla? 

Häftigt hade det varit, om han istället hade sagt: "Nej, jag tycker att jag redan har åt helskotta för hög lön och funderar starkt på att testa en tid att avstå femtio tusen i månaden för att få känna på hur många hyfsat välbetalda löntagare i mitt älskade Sverige har det. Och sen skulle det vara intressant att ett par månader om året prova på att gå ner ytterligare några tiotusingar. Så att jag riktigt ska kunna sätta mig in i och kanske förstå de lågavlönades och fattigpensionärernas vardag." 

Häftigt som sagt - och väldigt osannolikt.

EIF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare