Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är viktigast i livet?

Som vi ser i tidningar och på tv så har pressen på att vara förälder ökat. Du ska hinna renovera hus, skjutsa till alla aktiviteter, ta hand om dig själv och arbeta full tid. Det är inte bara föräldrar som har det tufft. Vi är i Sverige just nu världsmästare på att prestera. Vi hävdar oss genom att visa att vi har ett bra självförtroende. Självförtroende = vårt göra. Självkänsla = vårt vara. Vi behöver bli bättre på att vara nöjda för det vi är. Bygga upp vår självkänsla. Att vi är bra utan att ha senaste bilen eller tuffaste kläderna dyraste huset, modernaste köket.

Vi är bra för att du är du, jag är jag. Som förälder är det viktigt att ge barnen tid i stället för alla saker. Jag har arbetat på förskola i 20 år och barnen värderar ofta tid med sina föräldrar som mycket viktigare än saker.

Kanske är det inte viktigast att komma iväg på alla aktiviteter utan samvaron med varandra är viktigare. För hundra år sen fanns inte så många leksaker, barn hade ofta en uppgift och kände sig bekräftade för att de hjälpte till.

Jag har träffat barn i dag som tycker att det var lika bra att de inte fanns för de har ingen uppgift att fylla. Så ibland kanske lite barnarbete kan vara bra, att få vara, få vara delaktig i vardagen och det arbete det innebär. Inte ständigt bli servad.

Lycka är inte en massa saker! Lycka är att ha goda relationer! Den 11 september var en bra test på det. Då sökte man sina nära och kära långt innan man såg vilka materiella skador man fått.

Hur fördelar vi tiden? Vad fyller vi den med? Vad är viktigast?

Att hinna till aktiviteten och slänga i sig en hamburgare på vägen? Eller se till att vi mår bra?

Vad mår vi då bra av?

Spelar det någon roll?

Leena Bergander

Cert. ICC Coach

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare