Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gjorde ni åt järnvägen under åtta år i regeringsställning?

Annons

Jag håller med Jessica Rosencrantz, M, om att tågtrafiken måste förbättras och det måste ske omgående!

Reser själv på vardagar, mellan Gävle och Stockholm, och drabbas också då och då av kaoset. Trots det får jag säga att det oftast fungerar ganska bra.

Det är dock mycket trist att Jessica ger sig på Tomas Eneroth.

Jag tar inte honom i försvar, men vad gjorde ni själva i regeringsställning i åtta år? Om ni förberett förbättringar kanske dagens kaos hade varit på en lägre nivå.

Alla partier bara pratar och pratar om att det ska bli bättre. Men vad händer? Ingenting som vi resenärer märker av i alla fall!

Här finns det inget parti som är bättre eller sämre än något annat. Samma skrot och korn. Men det verkar lätt att sitta i opposition och klaga.

När Ulf Adelsohn, tidigare partiledare för Moderaterna, var styrelseordförande i SJ, kunde han konstatera att det inte var så lyckat med alla upphandlingar. Det var bättre att återta skötseln i egen regi.

Vad gjorde Moderaterna då? Petade bort honom från platsen som styrelseordförande! Grattis till ett felaktigt beslut! Han hade i alla fall vett att inse verkligheten.

Så kasta inte sten i glashus, Jessica Rosencrantz!

Ni moderater har haft goda möjligheter att bidra till förbättring av tågtrafiken, men inte heller ni har lyckats med det. Kan du nämna en förbättring?

Läs debattartikeln i DN som skrivits av personer, insatta i tågtrafiken. Här finns mycket goda förslag som tämligen enkelt  kan förbättra vissa problem.

Trafikverket måste få betydligt mer resurser att omgående anställa kompetent personal för skötsel och renovering av järnvägen. Ge fasen i att upphandla sånt som leverantörerna inte klarar av!

Dessutom bör man inte satsa på ännu snabbare tåg, när man inte har dagens läge under bättre kontroll. Här handlar det om prioritering av resurserna.

Jag vill samtidigt skicka en hälsning till tågpersonalen:

Förare och tågvärdar, ni gör så gott ni kan, trots allt gnäll och skäll. Vi fattar att även ni vill komma hem, och inte jobba övertid. Var bara tydlig med information, även om ni inte vet så mycket.

Det finns inget värre än att sitta på ett stillastående eller långsamtgående tåg och undra varför.

Hälsningar från tågresenär Nettan

Tomas Eneroth, ta ditt ansvar för tågkaoset!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons