Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad menar du,Elin Lundgren, S?

Elin Lundgren, S, måste svara på varför det är misär när man sänker skatten med 5 miljarder kronor men inte när man gör det med 17.5 miljarder, skriver Lars Beckman, M.

Socialdemokraterna är desperata vilket vi har sett i LO:s osmakliga negativa kampanj där man hänger ut enskilda förtroendevalda upp och ner på annonstavlor, och vi kan också se hur s centralt skickar ut falska pm till alla valarbetare om alliansens politik. Det vi ser är alltså en socialdemokrati i fullständig otakt med opinionen och svenska folket. I DN 2010-08-27 är Moderaterna största parti och socialdemokraterna har sitt lägsta stöd sedan 1997, enligt samma artikel. Det är mycket som talar för att även Gävle blir alliansstyrt efter valet då det räcker med att ett fåtal Gävlebor byter parti från S till M.

I det läget så börjar smutskastningen av enskilda personer och ett försök från s att inte diskutera och debattera sakfrågor. Nu försöker en av länets tyngsta socialdemokrater Elin Lundgren, som är vice ordförande i arbetarkommunen i Gävle, vice ordförande i socialnämnden och dessutom toppkandidat till Riksdagen framställa sig som ett ungt oskyldigt offer för den otäcka moderaten Lars Beckman i en insändare i Gefle Dagblad. Bakgrunden är att det förekom en debatt på Facebook mellan mig och en facklig företrädare där Elin Lundgren gick in i debatten och talade om att personen inte borde svara på mina frågor. Det han inte fick svara på för Elin Lundgren var hur det kan vara misär och påverka välfärden när Alliansen sänker skatten med 5 miljarder men när socialdemokraterna lovar sänkt skatt, ofinansierade, på 17.5 miljarder kronor till landets pensionärer så påverkar det inte den offentliga välfärden?

Det här måste socialdemokraterna i allmänhet men Elin Lundgren i synnerhet svara på. Svara även på hur det kan skapa mer jobb för länets unga att ni inför en ungdomsskatt på 275 miljoner per år genom fördubblade arbetsgivaravgifter för alla under 26 år, inför en kilometerskatt för tung trafik på 14 kronor per mil som kostar länets invånare 250 miljoner per år, och ni tar bort rut och rotavdraget och till det höjer ni bensinskatten kraftigt. Ni höjer också skatten för alla som jobbar vilket är 3.5 miljoner löntagare. Ni lovar i och för sig höjd a-kassa och sjukersättning till de som inte jobbar men nu måste du Elin förklara hur det kan skapa fler jobb i Gävleborg med er politik. S vill ha skattesubventionerande manliga Butlers i Stockholms tunnelbana men vi har inte någon sådan i länet så den delen kommer inte länets invånare tillgodo.

När det gäller mitt blogginlägg på larsbeckman.se så räcker det med att Elin läser sin egen insändare som hon skrivit under, så ser hon att hon har fel i sak dessutom. Hon är inte på något sätt utpekad.

Elin, svara nu på mina frågor hur vi kan få fler jobb i länet med er politik och varför det är misär när man sänker skatten med 5 miljarder kronor men inte när man gör det med 17.5 miljarder.

Lars Beckman

Riksdagskandidat för det enda Arbetarpartiet - Nya Moderaterna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel