Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad ska vi betala på bussen?

I Gävletidningarna annonserade UL-trafik den 21 februari 2009 om höjda priser från den 1 mars, på bland annat 10-resekort, 30-dagars och årskort zon 1 och 2. Samma annons publicerades i början på mars i Metrotidningen.

Vi är innehavare av X-trafiks seniorkort som gäller för resa till Furuvik/Harnäs. Vill nu och många med oss, få veta hur stor höjningen blir på tillägget att fortsätta till Skutskärs centrum.

Hittills har vi fått betala ett tillägg på 30 kronor per resa. Hur många zoner är det mellan Furuvik/Harnäs och Skutskärs centrum?

Vad blir tillägget på Upptåget mellan Gävle station och Skutskärs station?

Varför saknar bussförarna och även konduktörerna på Upptåget några skriftliga direktiv om tillägget?

Det kan tilläggas att med X-Trafiks seniorkort kan vi utan pristillägg åka över länsgränserna till Falun och Sundsvall, vilka båda ligger på betydligt längre avstånd än Skutskär.

Det har nu kommit till vår kännedom att innehavare av X-Trafiks länskort kan åka med UL-trafik utan tillägg ända till Uppsala och tillbaka. Har bussförarna och tågkonduktörerna fått information om aktuella bestämmelser? Det har vid ett flertal tillfällen hänt att vi blivit tillfrågade om hur mycket vi brukar få betala för att åka från Skutskär till Gävle.

Aktiva bussresenärer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare