Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad var det för journalistik?

Förra söndagen (24/9) uppträdde Chippendales i konserthuset. GD var på plats och det rapporterades i både bild och text.

I Chippendales uppträder lättklädda män och enligt bild i tidningen är det närmas striptease. GD rapporterar vidare om medelålders kvinnor som vill se nakna män och gärna känna på deras kroppar!

Jag gör följande reflexion: Om det hade varit omväntm, alltså halvnakna kvinnor som uppträtt och medelålders män som ville känna på kroppar – vad hade då hänt?

1. Konserthuset hade knappast tillåtit dylikt uppträdande.

2. Om GD skulle ha gjort reportage så hade det handlat om sexism och förlegad kvinnosyn.

3. Männen skulle betraktas som latenta våldtäktsmän.

Vad är det för journalistik? Var finns det kritiska granskandet?

Ulf Buller II

Svar direkt: Hej Ulf. Vad Konserthuset gör för bedömningar och vilka bokningar de accepterar får stå för dem.

Vi hade som du så riktigt gissar inte bevakat ett sådant evenemang. Det var därför vi lät besökarna på Chippendales-föreställningen svara på frågan varför de var där.

Hur förhåller man sig till ett i grunden sexistiskt arrangemang, låt vara med en viss humor och distans? Vi som lokaltidning vill samtidigt finnas på plats vid händelser som avviker från det helt tillrättalagda, och som lockar hundratals besökare.

Om evenemanget hade exkluderat ett kön, i likhet med arrangemanget "Ladies night" hade vi inte varit på plats. Det är en förutsättning att alla är välkomna.

Magnus Lundquist

Tf ansvarig utgivare Gefle Dagblad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare