Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våfflor med rom och rödlök

För 4 personer:

3 ägg, 1 krm salt, 3 dl kärnvetemjöl, 125 g smält smör, 2 dl mjölk.
Till serveringen:
1 rödlök, röd och svart stenbitsrom alternativt löj- eller laxrom, gräddfil eller crème fraiche, blandad sallad, citron.
Gör så här:
Vispa ägg och mjöl till en jämn smet. Smält smöret i kastrull på låg värme. Låt fettet svalna något innan det blandas ner i smeten. Vispa till sist i mjölken.
Grädda våfflor som läggs att svalna på galler, sida vid sida, för att inte bli mjuka.
Dela våfflorna i bitar. Garnera med hackad rödlök och en klick valfri rom. Bjud gräddfil eller crème fraiche i skål vid sidan. En lätt sallad med olika blad och en kärnfri citronklyfta per person är trevliga tillbehör.
Dan Strandqvist/TT Spektra