Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våfflor med rom och rödlök

Annons

För 4 personer:

3 ägg, 1 krm salt, 3 dl kärnvetemjöl, 125 g smält smör, 2 dl mjölk.
Till serveringen:
1 rödlök, röd och svart stenbitsrom alternativt löj- eller laxrom, gräddfil eller crème fraiche, blandad sallad, citron.
Gör så här:
Vispa ägg och mjöl till en jämn smet. Smält smöret i kastrull på låg värme. Låt fettet svalna något innan det blandas ner i smeten. Vispa till sist i mjölken.
Grädda våfflor som läggs att svalna på galler, sida vid sida, för att inte bli mjuka.
Dela våfflorna i bitar. Garnera med hackad rödlök och en klick valfri rom. Bjud gräddfil eller crème fraiche i skål vid sidan. En lätt sallad med olika blad och en kärnfri citronklyfta per person är trevliga tillbehör.
Dan Strandqvist/TT Spektra