Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vågar knappt tänka framåt...

/

Det finns egentligen inte mycket annat säga än att det var - total utklassning! Efter säsongens verkliga plattmatch av Brynäs.

Annons

En sak vill jag direkt slå fast: Timrå ska hyllas rejält, hemmalaget inte bara åkte - utan flög Brynäs sönder och samman och spelade som i trance, helt omöjligt att få stopp på. Mest flög unge JVM-forwarden Magnus Pääjärvi-Svensson fram, isens kung.
Om inte Jacob Markström funnits i Brynäskassen hade Timrå vunnit med tvåsiffrigt! Det var kort sagt spel mot ett mål - Markan mot Timrå!

Timrås segersiffror vid 4-1 - tack vare Markströms fantomspel mellan stolparna.
Brynäs var bara med de första åtta, nio minuterna.
Resten formade sig till rena utklassningen. Absolut en av de värsta utskåpningar som Gävlelaget råkat ut för på länge.
Brynäs var varken fysiskt eller mentalt med i matchen.
Skotten var exempelvis 12-2 redan efter tio minuter, som hann bli 15-4 efter 20 minuter.
Markström var lysande, tydligen inspirerad av att Nicklas Bäckström var hemma på Sverige-besök och fanns på plats i Eon Arena och såg matchen. Jacob tog allt i första perioden och som så ofta när ett lag är helt överlägset gör motståndarna mål.

efter 18.28 - och kom som rena chocksmällen för Timråiterna och publiken.
Det var ett hur tjusigt mål som helst, när Brynäs gjorde sitt 100:e mål för säsongen.
Jonathan Granström var avslutare med en läcker dragning förbi Johan Backlund i TIK-buren - men det var förspelet som var den stora grannlåten. Dackells pass bakom ryggen lurade bort tre hemmaspelare och friställde helt "Granis", som kunde dra och sätta sitt nionde mål i vinter i tom kasse.

kvittering, 1-1 på backskott av JVM-fararen Sebastian Erixon, utan chans för Markström, efter fyra minuter i mittperioden var det bara Timrå på banan med ett konstant hemmatryck i anfallszon.
Gästerna hade avlossat sex skott efter exakt halva matchen mot Backlund och det var i stort sett bara fösare.
Efter 40 minuter stod det 27-8 i skottstatistik - men ändå bara 2-1 i målprotokollet. Tack vare Markströms lysande spel, förstås.
Brynäsarna var helt stillastående i mellanavdelningen, vann inga närkamper och det verkade nästan som ingen enda spelare heller ville ha pucken!
Något som bara är ett måste för att överhuvud taget kunna vara med och konkurrera i en match. Plus att man för tusan måste åka skridskor. Saker som bara är A och O i hockeyn.
Lars Jonsson och backarna fick bara jaga och jaga i egen zon under hela perioden, utan att komma åt motståndarna - och sånt tar inte bara på psyket utan även rent mentalt.

bara inte stå emot till slut. Inte ens om man har en av elitseriens bästa målvakter längst bak där i buren.
"Markan" tvingades givetvis kapitulera även han, släppte in två mål i sista som han inget kunde förhindra lika lite som de två inledande - och Timrå kunde ha gjort hur många mål som helst egentligen.
Skotten i slutperioden förlorades med 4-11 och totalt blev det förfärliga och skrämmande 38-12 i Timrås favör.
Det mest egendomliga i den här från Brynäs sida verkliga plattmatchen var att laget faktiskt vann tekningarna med 38-27.
Siffror som visar på att främst då Granström men även Hansen och Dixon var skärpta och koncentrerade i de viktiga nedsläppen.

hjälpte det när övriga spelare som skulle ta emot de vunna tekningarna i stort sett stod och sov.
Och direkt förlorade pucken i kampen mot det ettrigt och attackerande timrågänget. Brynäs fick aldrig igång spelet bakifrån egen zon och om det nån gång vanns en närduell, så slarvades första passet uppåt banan bort och pucken var lika fort tillbaka i egen zon.
Det var skrämmande och pinsamt att se, sett från Brynäs synvinkel.
Gävlekillarna agerade närmast som ett pojklag mot ett fullfjädrat elitlag!
Mitt i allt elände är det tur att det är ny match redan på lördag, tyvärr borta igen mot ett klart uppgående Djurgården, som vann i Göteborg mot Frölunda (2-1 efter straffavgörande av Fredrik Bremberg) och nu bara är fem poäng efter Brynäs. 
Dif känner vittring på slutspel, förstås och är ett av tre lag med 58 poäng. Modo som åkte ner på kvalplats efter 0-5-smällen i Skellefteå, är tillsammans med Rögle, som kvitterade i slutsekunderna i Södertälje, de två övriga gängen därnere i träsket.

alltså blott fem poäng, gott folk och alla brynässupportrar ner till nytt kvalseriespel för Brynäs!
Gävlelagets fall (och stora olycka) kan bli det svaga bortaspelet, bara två vinster som det blivit vid full tid på de senaste 17 (!) bortamatcherna.
Efter Djurgården på Hovet på lördag väntar Modo hemma på måndag och sedan ve och fasa - två nya raka bortamatcher igen. I Skellefteå och Luleå.
Norrbottensmatchen går lördag 31 januari i Coop Arena, samma dag som Jacob Markström förresten fyller 19 år.
Brynäs kan då, inför uppehållet för LG Hockey Games, mycket väl vara på kvalserieplats - och betänk sedan att Frölunda skall gästas i en ny bortafight den 10 februari när serien gör omstart...
Knappt jag vågar tänka framåt, på fortsättningen.

Mer läsning

Annons