Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägarbete på riks-80 inleds till midsommar

SANDVIKENUnder midsommarveckan kommer arbetet med riksväg 80 från östra infarten till Sandviken och Kungsgården att inledas.

Annons
- Arbetet kommer att bli klart först nästa år, berättade Håkan Thörner, en av de som projekterat arbetet, när vägritningarna visades upp på torsdagen i Kungsgården.
Första etappen blir mellan infarterna till Sandviken och det ska bli klart i år. Här ska bland annat två broar breddas och vägslänterna jämnas till. Det blir en så kallad trefältsväg med vajerräcke.
Riksvägen från västra infarten och till Hillsta kommer att breddas två meter på varje sida och blir en så kallad fyrfältsväg eftersom den har så pass hög trafikintensitet.
- Här ska det också byggas en bro över riksvägen, fortsatte Håkan Thörner. Den blir ungefär 200 meter öster om polisplatserna. Vi bygger den där för att det finns två naturliga höjder på vardera sidan och det betyder att vi inte behöver bygga någon hög bro för att få tillräcklig höjd.
Den bron blir förbindelsevägen mellan Stigen och Hillsta. Hela vägsträckan ska rustas och det blir här som cyklisterna får färdas på i fortsättningen. Vägen blir sex meter bred och belagd med asfalt.
Om två år är det meningen att det ska bli vajerräcke fram till Tegelbruket väster om Storvik.
JÖRGEN LARSSON