Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen till semester

För första gången i mitt relativt korta liv känns det på riktigt att jag har semester. Jag har fått en hel vecka (observera tacksamheten) ledigt vilket ändå väl är okej för en penningkåt arbetsmyra.

Annons

I skrivande stund är jag på väg till västkusten för att äta obskyr mängd räkor, byta ut avgasmolnet kring mig mot naturlig saltdoft och bara ha ett par lugna dagar – men för att komma dit krävdes det av mig att kliva på denna buss.

Bussresor är, enligt mig, rätt och slätt topp 5 av de långtråkigaste och mentalt mest plågsamma man kan utsätta sig själv för. Den trängs på listan med andra värdelösa ting såsom att räkna femtioöringar, borsta ut tovor i håret samt läsa Aftonbladet Nöje. Det är egentligen inte okej för vare sig mig eller min personliga standard att sitta här på Swebus 820 på ett par avdomnade skinkor med ett öppet Christina Aguilera-fan jämte, och den enda litteraturen till handa är... Aftonbladet.

Jag kämpar strongt emot min impuls att vilja bjäka högt som ett sexuellt frustrerat får och via den svenska skräcken för udda personligheter vinna hela bakdelen av bussen till mig själv. Men är man bara snäppet mer socialt skillad än så tar man i stället ut sin rykande irritation via text i stället, precis så som jag väljer att handla nu.

Så, jag befinner mig ensam i min egna energisprakande bubbla på bussen. Vad står det i Aftonbladet då?

Leif GW Persson pratar ut som vanligt. Nanne Grönwall tycker synd om fattiga barn. Hägglund tycker Juholt snackar skit. Några peppade reportrar granskar strippbranschen och låter chockade i sin text. News of the World lägger ner (EN nyhet). Politikers otrohetsaffärer. En kul bild på något konstigt regnskogsdjur med en käck rubrik till. Åh, vad trött jag blir. Nämen se här då, nöjesdelen. Hmm. Recensioner från Sonisphere och Getaway Rock på typ 150 tecken per band, Jedward skapar kaos på Sommarkrysset (vill någon vara snäll och förklara sakligt vilka Jedward är samt vad Sommarkrysset är för någonting?) och Kikki Danielsson ger aldrig heller upp sin givna plats i skvallerspalten. Någonting om Europe och det värsta av allt – en annons om buskissuccén ”Pang på Pensionatet” och en uppmaning att köpa biljetter nu för de börjar bli slutsålda (!?).

FY. FAN. VAD. VÄRDELÖST.

Jag känner skammen trycka på. Skam över ett nyhetsvärde likvärdigt en påse skit och skam över att buskis går hem på riktigt i stugorna. Jag vill bjäka igen, högt och övertygande, över att sommartorka på tidningarna är fruktansvärt och bussresor kommer alltid vara långtråkiga men framför allt för att fokusen i sommarmedia oftast är skev och bara sorglig.

Nu har jag fått utlopp för min irritation under en rätt kännbar dos tid så nu är jag till och med framme, se där. Med hjärtat lättat och lite mer blodtillförsel till mina ädla bakre delar ska det minsann semestras på riktigt med alla dess attribut. Kanske skapar jag till och med rubriker värda att läsa under min väldigt korta semester?

Vi får helt enkelt se. Är det dock en galning som gått bärsäkagång på någon buss i sydvästra Sverige i brist på stimulans och bra litteratur kan det förmodligen hänvisas hit.

God ledighet och glad sommar!

JUSTINE ÖSTERGREN

Annons