Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vågorna går höga...

Annons

Jag tycker ju att bandy ska spelas utomhus. Men efter att ha fått varit med om Göransson Arena invigningen så är jag grymt nyfiken på att se bandy liras där. Det är en enormt härlig anläggning.

Invigningen med blev en riktig höjdare. Hela hallen gick i vågor när Malena och Fredrik Swahn sjöng Barcelona som Montserrat Caballé och Freddie Mercury. Otroligt bra. Kapten Maya har ett jätteskepp att styra men jag hoppas och tror att hon ror det iland. Nu finns möjligheten, det gäller bara att hitta på vad arenan ska fyllas med.

Amerikanerna som aldrig gillat statligt ägande äger nu större delen av General Motors. Folkhumorn i USA var snabb och döpte bilföretaget till Goverment Motors. Hade Mona Sahlin styrt Sverige hade vi haft statliga Saab, Statens Automobil AB. Apropå namn så såg jag en båt med namnet ”Miss Nöje”

Kul.

Lundgren är uppe och flyger för kustbevakningen, jag får rapporter från Reykjavik där han badar och den Blå Lagunen och från Tromsö och Bodö. Jag rekommenderar Lundgren att flyga till Björnöja där en rysk trålare står på grund. Kaptenen hade två promille i blodet. Han har nog inte nyktrat till ännu. Hårt liv sjömanslivet.

Det mesta är sig likt, ålakråkorna ruvar, Briggen Gerda har seglat iväg till kungen. Traktor-Robert har sjösatt men kör mest omkring med ved i traktorn. Golf-Hedblom håller mest till i ruffen. Träffade Bailey och tittade på bilder från fjolårets resa efter den norska kusten. Grund-Kalle väntar på att snapsen ska ta smak till midsommar, han provsmakar lite då och då. Tor är på bättringsvägen efter vurpa på skidor nerför Åreskutan. Han har sjösatt.

Elektriska Roffe sjösätter vilken dag som helst. Charter-Christer seglar i Kroatien. Rostfria Ove såg jag ta en transparent Loranga i sittbrunnen. Kollegan Nick i Windrush skulle sjösätta men när han hörde sjörapporten så sköt han fram sjösättningen. Engelsmän är ju annars vana med ruskväder. It’s gona rain cats and dogs sa ”britten”.

Apropå katter så satt det en kattrackare i ett träd i Österfärnebo. Jag har jobbat i 40 år som fotograf, säg att jag plåtat minst en katt i ett träd vartannat år så blir det tjugo katter. Alla har kommit ner. Så klättra inte upp så ni själva blir kvar i trädet som det höll på att hända i Färnebo. Katterna kommer ner. Om ni själva blir kvar 20 meter upp i en gran och katten sticker ner kan ni ringa till tidningen. Då ska jag komma och ta en plåt. Annars, snälla, låt bli.

Piratpartiet är det för sjöbusar?

GIF vilar välförtjänt.

Spindeln hälsar,

Panta rei