Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägrar hämta bajskartong

SANDVIKEN
En kartong full med bajs står och regnar sönder vid Högbovägen strax söder om kommungränsen till Ockelbo.

Enligt grannarna har den stått där i fem veckor, och nu börjar det läcka ut latrin på marken.
-Vi ger sjutton i att ta såna där. Då får Gästrike Återvinnare ge oss order att göra det extra, säger Alf Nygård på Sita som tömmer latrin i området.
Orsaken är att det inte ingår i deras uppdrag att ta upp latrinkartonger. De gick över till plasttunnor redan 1994. De som abonnerar på tömning får fyra tunnor per år att använda, dessa ska de ställa ut vid vägen när de är fulla. Men på uppställningsplatsen har alltså någon dumpat en kartong full med latrin som Sita vägrar att hämta.
-Det är folk som köper sådana på andra ställen och fuskar med att ställa ut dem. Det är därför vi inte tar dem. De har inte betalat för sig, säger Alf Nygård och hänvisar till Rolf Samuelsson på Gästrike Återvinnare.
Rolf Samuelsson förklarar att man naturligtvis kommer att ta bort kartongen, men att man brukar låta den stå ett tag för att få folk att förstå att de gjort fel. Han tror precis som Alf Nygård att kartongen är köpt på annat håll, och att den som ställt ut den inte betalat sin latrintömningsavgift.
Men även om man vill statuera exempel genom att inte hämta den ska det inte behöva gå så långt att grannarna får bajs på uppfarten.
-Vi har sagt åt Sita att hämta upp de här kartongerna före midsommar. Jag ska ringa och säga till dem om just den här, säger Rolf Samuelsson.
MAGNUS LUNDQUIST
026-159663
magnus.lundquist@gd.se