Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vakter ska göra centrum i Sandviken tryggare – kommunen satsar närmare en miljon kronor

Nu tar Sandvikens kommun krafttag för att skapa ett tryggare centrum.

Kommunen satsar 800 000 kronor på två vakter som enbart ska arbeta med att skapa kontakt och relationer och ta diskussioner med ungdomar på stan.

Sedan tidigare har kommunens bevakningsbolag Gävleborgs bevakning gjort stora insatser på bland annat biblioteket samt extra ronderingar på stan och Jernvallen.

Kommunen skriver i ett pressmeddelande att ett tryggare centrum är högt på agendan då flera kommunala instanser, såsom Socialtjänsten och Tekniska kontoret är inblandade i arbetet.

Även polisen satsar extra för ett tryggare centrum. De avsätter extra resurser för att ingripa i samarbete med Socialtjänsten. Polisen kommer även att vara ute i skolorna och informera om vad som pågår och genomföra orossamtal med föräldrar.

- Det här är ett 'se mig-hör mig'-beteende, i grunden handlar det om att alla vill finnas i ett sammanhang. Har man ingen identitet som till exempel att man är duktig på musik eller i skolan, kan man bli duktig på att göra bus. Om man ska vända någon måste man verkligen bjuda in och förklara 'sluta med det där kom och gör det här istället. Du får gärna vara med men vi ställer vissa krav', förklarar Rolf Sundqvist, säkerhetschef i Sandvikens Kommun, i ett pressmeddelande.