Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valbo avslutade med kryss

Valbo avslutade säsongen med att spela oavgjort mot tabelljumbon Bollnäs. 1–1 slutade matchen som kanske mest för Valbo handlade om att inte bli det första och enda laget som förlorade mot Bollnäs den här säsongen.

Annons

– Det är klart att vi ville undvika det och nu klarade vi det, fast det satt hårt inne. Vi gör väl spelmässigt ingen bra match idag, säger lagets assisterande tränare Jonas Siljamäki.

Bollnäs, som inför matchen stod på en poäng, gjorde ett tappert försök att i det absoluta slutskedet av säsongen ta en efterlängtad seger. Och det var nära. Valbos kvittering kom med fem minuter kvar och målskytt var Sofia Lindqvist.

– Vi hade många lägen att göra mål i dag men det vill sig inte sista tredjedelen. Det är något som har förföljt oss hela säsongen och det är väl en av anledningarna till att vi hamnade där vi hamnade i tabellen, menar Jonas.

Valbo slutar på åttonde plats och klarade kontraktet med god marginal. Något som också var målet inför säsongen.

– Vi kanske hade siktat lite högre, men vi är ju glada att vi klarade av det. Vi har ett ungt lag och i många matcher så har vi kanske vägt lite för lätt, avslutar Jonas.

BOLLNÄS–VALBO 1–1 (1–0)

Målet, Valbo: Sofia Lindqvist.

Domare: Pontus Östlin, Bollnäs

Valbos tre stjärnor

3: Sofia Lilja, b

2: Linn Westerdahl, f

1: Evelina Sjöqvist, mf