Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valbo FF räddade poäng mot IFK Timrå – trots självmål

Hagel, motvind och självmål.
Trots det får Valbo FF ta med sig en poäng hem efter besöket i Timrå.
– Det är ett okej resultat efter förutsättningarna, säger tränaren Henrik Isaksson.

Annons

Det började inte bra för Valbo FF när laget gästade IFK Timrå på lördagseftermiddagen.

Först kom haglet, sen kom ett självmål.

– De får en frispark som en av våra gubbar styr in, säger Henrik Isaksson och fortsätter:

– Vi var inte bra den första halvtimmen, men vi äter oss kvar och sen kommer kvitteringen i slutet av första halvleken när Henrik Persson får en klockren träff på sin frispark.

Den andra halvleken blev mållös och Henrik Isaksson beskriver den som en jämn kamp lagen emellan.

– De har lite bredare mellan sina gubbar så de har väl lite mer boll än oss och kan rulla den och behålla den längre, men när det kommer till målchanser tycker jag att vi är jämna, säger han.

Trots uteblivna mål hade motståndarlaget ett par chanser och då var målvakten med nummer 13 på ryggen, Sebastian Henriksson, stabil.

– Han gör en bra match och är stabil och viktig för oss. Men sen tycker jag också att Fredrik Ström gör det bra i dag, resten var okej helt enkelt.

Fredrik Ström, som fick med sig en varning efter en situation där han gick in i en kamp med en IFK Timrå-spelare och sen även blev liggandes på planen för en sekund.

– Det var ingen uppseendeväckande situation direkt, säger Henrik Isaksson.

Efter tre spelade omgångar ligger det röd-svarta Valbo FF på en femteplats i tabellen, men med samma poäng som fjärdeplacerade Gällivare Malmbergets FF. Det alltså med ett facit på en vinst och två oavgjorda matcher så här långt på säsongen.

På fredag väntar nytt motstånd. Då på hemmaplan och med Söderhamns FF på andra planhalvan.

– Det är ett stabilt division två lag och vi har bra koll på dem, men det kommer bli en tuff match och ska vi ha en chans att plocka tre poäng där så måste vi höja oss ett snäpp från dagens match, säger Henrik Isaksson.