Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valbo fick utdelning – fyra mål i hemmapremiären på Åbyvallen

Det var egentligen bara en tidsfråga.
Valbo FF dominerade stort mot Anundsjö men hade bara 1–1 i pausen.
– Det var skönt att sätta straffen och jag var ganska säker på hur jag skulle slå den, sa VFF-forwarden Rasmus Eriksson som gjorde så att proppen gick ur och hemmalaget vann med 4–1.

Annons

Fem minuter in på andra halvlek så kom situationen som gav det så viktiga ledningsmålet fram till 2–1. En solklar straff efter efter en rejäl kapning i straffområdet.

Rasmus visste var han skulle placera bollen.

– Jag så väl lite hur målvakten rörde sig och det kändes riktigt bra att få utdelning där. Sedan rullade det på bra och det var jäkligt skönt att få vinna igen efter den sura förlusten i slutminuterna senast mot Söderhamn.

TV: SE STRAFFEN HÄR

För efter två hemmamatcher på Helges ip respektive Gavlevallen var Valbo äntligen på Åbyvallens gräs igen. Där är laget starkt och mot Anundsjö blev det högsta fart från början.

– Jag hade ju en hygglig dubbelchans direkt i första anfallet och vi borde ha gjort fler mål under den halvleken speciellt. Vi skapade mycket framåt, sa Rasmus som kom till Valbo från Gefle IF U19 inför den här säsongen.

Tillsammans med Emil Wigren i anfallet så blir det både storlek och snabbhet. De båda kompletterar varandra på ett bra sätt.

Men det var ändå en lite oväntad första målskytt när ytterbacken Alexander Haglöw väggspelade sig igenom och satt ettan efter 37 minuter. Men en sen kvittering minuten före pausvilan gjorde att gästerna var med i matchen igen.

– Lite tungt att åka på det målet precis i slutet. Men vi kände att vi hade greppet och sedan lossnade det ju, sa Rasmus som fick mycket stryk och låg ner både två och tre gånger.

– Ja, det var en hel del smällar. Men nu känns det okej och tre poäng var belöning för att vi kämpade och slet tillsammans.

Det var tre fasta situationer som gav Valbo målen i andra halvlek. Efter straffen var det två frisparkar som lyrades in i straffområdet och först nickade mittbacken Fredrik Ström in 3–1 innan Emil Wigren gjorde precis samma sak när fyran trillade in.

– Skönt att vi kunde få göra lite mål framåt också när vi skapade så väldigt många målchanser. Jag är nöjd med spelet och att vi tog tag i spelet igen efter deras kvittering som kom lurigt precis i slutet av första halvlek, sa tränaren Henrik Isaksson.