Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valbo hetast i derbyt

Tre mål av Johanna Forsell räckte inte för Hille.
Valbo kontrade – och hade snabba Felicia Carlsten på topp.
– Vi hade pratat innan matchen om att vara snabba i omställningarna, säger Valbos tvåmålskytt efter 4–3-segern i derbyt.

Annons

Tippade topplaget Hille inledde säsongen med fyra raka segrar. Men de tre senaste omgångarna har varit tuffa. I går kom Gävlelagets andra raka förlust. Trots ett spelövertag – svajade defensiven. Något derbykonkurrenten Valbo tog vara på.

16-åriga anfallaren Felicia Carlsten i Valbo lyckades ta sig förbi Hilles backlinje vid flera tillfällen.

– Hille är ett bra lag och vi visste att de skulle ha mest boll. Så vi pratade innan matchen att vara snabba i omställningarna när de tappade bollen, förklarar Felicia.

Men Valbo åkte på en riktig kalldusch bara sekunder in i matchen. Hilles lagkapten Johanna Forsell gjorde 1–0.

Sju minuter senare kvitterade Carlsten. Valbo tog sedan ledningen efter att mittbacken Sofia Lindqvist nickat in bollen på hörna i den 28:e minuten.

Men heta Johanna Forsell kvitterade – och fem minuter in på den andra var hattricket ett faktum.

Hille lyckades inte stänga matchen, utan Valbo kvitterade – och med drygt tio minuter kvar kontrade Carlsten in segermålet.

– Det var en riktigt fin passning och jag kom fri och chippade bollen över deras målvakt. Ett riktigt skönt mål, säger Felicia.

Hur sköna är de här derbyvinsterna?

– Klart att det är extra roligt att vinna mot Hille. Vi gjorde en bra match mot ett tufft motstånd och ska verkligen vara nöjd med att åka härifrån med alla tre poängen.

Felicia gör sin första säsong som ordinarie i Valbos A-lag. På sju matcher har det blivit fem mål.

– Jag är väldigt nöjd. Jag tycker att spelet fungerar bra för mig. Förra året gjorde jag några inhopp bara. I år har jag spelat alla matcher.

Ï Hillelägret var det besviket efteråt.

– Det känns tungt. Vi borde ha vunnit. Jag tycker att vi var det bättre laget under hela matchen, säger Johanna Forsell.

Men du gjorde tre mål.

– Det känns bra att det har börjat lossna. Det har varit lite tungt för mig i inledningen. Jag har haft lite skadeproblem bland annat.

Ni inledde säsongen väldigt bra. Vad säger du om de senaste matcherna?

– Det är tungt att förlora när vi startade så pass bra. Just nu har vi det lite jobbigt, men det är bara att komma igen. Säsongen är lång.