Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valbo jobbade sig in i matchen – då kom ett snöpligt avgörande

Stefan Forsbergs nickmål borde ha gett en poäng till Valbo.
För efter en jobbig start på Gavlevallen mot ett snabbt, piggt och skickligt bolltrillade Söderhamn kom hemmalaget in i matchen.
– Klart det är jäkligt surt att förlora när avgörandet kommer med så kort tid kvar, sa tränaren Henrik Isaksson efter 2–1-förlusten.

Annons

Den första halvtimmen kan Valbo bara glömma. Om det var egen tveksamhet eller Söderhamns styrka som gjorde det låter vi vara osagt – men Valbo hade oerhört svårt att freda sig mot hälsingelagets snabba instick som hela tiden kom på ett eller högst två tillslag.

– Håller med. Vi kom inte åt dom och hade det jobbigt. Men successivt blev det bättre och sista kvarten i första var vi med igen. Den andra halvleken tycker jag vi äger och skapar mer öppna och klara målchanser än dom och borde faktisk ha vunnit, sa VFF-tränaren.

Isaksson känner ju både Simon Fäger och Nermin Celjo efter sin tid som tränare för Huge när de både Söderhamnsspelarna var där. Nu gjorde duon varsitt mål och gav Söderhamn seger. Fäger skickade in 1–0 efter nio minuter och satte prägel på matchinledningen.

Valbo fick jobba, jobba och jobba lite till och så småningom svängde pendeln och det skapades några målchanser åt andra hållet också. I andra halvlek kom de tätare och tätare innan Stefan Forsberg nickade in kvitteringen. Han fick stå ostört och när bollen dessutom tog på en försvarare och ändrade riktning var det helt omöjligt för gästernas målvakt att göra någonting.

Båda lagen gick sedan för seger och skapade sina chanser. Men tre minuter före slutet var det Nermin Celjo som fick läget mitt i straffområdet och drog in bollen.

– Tungt förstås, summerade Isaksson sitt las första förlust i serien.