Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valbo knep segern mot Hille

Derbyt mellan Valbo och Hille på Åbyvallen slutade 4-3.
Jumbon Hille hade ledningen två gånger men lyckades inte ta några poäng mot serieledaren Valbo. Andreas Smedbakken avgjorde till hemmalagets favör.

Det var toppen mot botten i fredagens derby på Åbyvallen. Valbo, som jagar uppflyttning och Hille, som kämpar för att hålla sig kvar. Att det var två lag som behövde poäng rådde det inget tvivel om.

Hille öppnade matchen mycket imponerande och satte hård press på ett något passivt Valbo. Resultatet av den hårda pressen blev precis som Hille önskat. 0-1 kom redan i den fjärde minuten då Sebastian Frid placerade in bollen. Målet kom som en väckarklocka för hemmalaget som inte ville vara sämre. På avspark efter målet tog Valbo hand om bollen och skapade ett par farliga målchanser. Men Hille var långt ifrån ofarliga med sina snabba kontringar. I den 21:a minuten kvitterade Valbo, efter en lågt slagen hörna kunde Alexander Sjöström peta in 1-1. Men Hille vägrade att ge sig. Fyra minuter efter Valbos kvitteringsmål var det dags för nästa mål. 1-2 gjordes av Rouholah Mousavi som avslutade högt på den första stolpen ur dålig vinkel. Innan första halvlek var slut hade Valbo missat en straff och återigen kvitterat genom Henrik Persson som skjutit in en frispark.

Hilles tränare Björn Engelaar tyckte det var synd att de inte kunde hålla ut och leda i paus.

– Luften gick ur oss när de gjorde 2-2 precis före halvtid, men vi gav oss inte, sade han.

Andra halvlek började bra sett ur Valbo-ögon. Man lyckades göra 3-2 bara tre minuter in i den andra halvleken. Målskytt denna gång var Andreas Smedbakken. Målet blev tändvätska till Hille som tände till ordentligt. Gästerna flyttade fram och skapade press på Valbo. Derbyt saknade inte heta känslor då det smällde i flera närkamper. I Hilles press kunde Valbo skapa en del kontringar men 3-3 blev ett faktum då Erik Knapp nickskarvat in en hörna drygt 20 minuter från slutet av matchen. Med ett oavgjort resultat så långt in i matchen är det lätt hänt att inget lag vill göra några misstag och backar hem, så blev det inte. Minuten senare hade Valbo ledningen – igen. Andreas Smedbakken var återigen framme och avgjorde till hemmalagets fördel inför en jublande hemmapublik.

Valbos tränare Andreas Vestin var mycket nöjd med vinsten men hade en del saker som behöver förbättras.

– Att släppa in tre mål mot de som ligger sist håller inte, försvaret var på tok för passivt. Men att göra fyra mål framåt är såklart skönt, sade han efter matchen.

Björn Engelaar fortsatte:

– Det är våra misstag som gör att de lyckas göra mål, det stutsar inte vår väg just nu, summerade han.