Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valbo kvar i trean

Valbo behövde en seger i näst sista omgången mot IFK Sundsvall hemma på Åbyvallen.
Och visst blev det seger.
3–1 gör att Valbo hänger kvar i trean.

Att det var en bra fotbollsmatch på Åbyvallen på lördagen kan ingen påstå. Organiserat spel och målchanser var det dåligt med i den första halvleken framförallt.

Bortalagets Niklas Bengtsson blev liggande på planen i tio minuter efter en närkamp. Han bars ut på bår och blev sedan hämtad av ambulans. Bengtsson hade ett söndertrasat ledband som kräver operation.

När matchen drog igång igen signalerade domaren för 18 minuters tilläggstid. När det endast återstod tre minuter av halvleken tog dock Valbo ledningen när Marcus Larsson skarvade in en frispark.

Den andra halvleken bestod inte heller av briljant fotboll men kampviljan fanns där, det var väldigt fysiskt tufft. I den 84:e minuten utökade Valbo sin ledning till 2–0.

Men Sundsvall tänkte inte ge upp utan kamp och Craig Rochester satte spänningen tillbaka i matchen med matchens delikatess. Han fintade bort ett flertal hemmaspelare innan han, från snäv vinkel, avlossade en projektil i bortre hörnet av målet.

Gästerna satsade därefter allt för att kvittera men i jakten fastställde istället Valbo slutresultatet till 3–1 och säkrade nästa års kontrakt för spel i division tre.

– En riktig skitmatch, slarvigt. Vi borde ha säkrat kontraktet tidigare, det blev onödigt spännande, sa en glad Andreas Westin, Valbos tränare, efter matchen.

VALBO– IFK SUNDSVALL 3–1 (1–0)

Målen: 1–0 (45) Marcus Larsson, 2–0 (84) Joachim Moberg, 2–1 (89) Craig Rochester, 3-1 (90) Rasmus Sjöström.

Domare: Bojan Stojanovic, Stockholm.

Valbos tre stjärnor:

3: Alexander Larsson, fw.

2: Marcus Larsson, b.

1: Peter Bergqvist, mv.