Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valbo och Huge delade på poängen

Valbo och Huge delade på poängen i tvåans fjärde omgång, efter att Elin Åsenlund kvitterat för Valbo sent i den andra halvleken.
– Vi tappar lite fokus i dag, sa Valbos tränare Urban Ivarsson. Vi får vara nöjda med en poäng, som det ser ut.

Valbo tog emot IK Huge, som låg på samma poäng men hade bättre målskillnad, på ett kyligt Åbyvallen.

Hemmalaget inledde starkast och spelade fram till riktigt vassa lägen, som dock gick utanför målramen lite för ofta.

I ett av de anfall som Huge stack in med i den första halvleken kom matchens första mål.

I den sextonde matchminuten stack Huges Hedvig Lind Tränman fram på en retur och skickade in bollen längs med målvaktens högra stolpe.

Valbo kvitterade tidigt i den andra halvleken, då Johanna Olsson prickade in bollen via den ena stolpen. Efter Valbos kvittering låg Huge på framåt och pressade för ett ledningsmål. Knappa sex minuter efter Olssons kvittering satte Elin Wallin 1–2 på nick precis framför målet.

I den 84:e minuten skickade Elin Åsenlund iväg bollen mot den bortre stolpen i hopp om att en lagkamrat skulle störta fram på inlägget, men bollen gick istället i mål och matchen var åter kvitterad.

– Det var lite på måfå, sa målskytten. Jag bara drog iväg och så satt den där i målet. Det är alltid kul att få göra mål.

Slutminuterna blev väldigt spännande, Valbos målvakt gjorde en matchavgörande räddning för att behålla poängen man spelat till sig.

– Det är jämnt och roligt i dag, sa Huges kapten Victoria Hallberg. Sett över 90 minuter så är det rättvist med 2–2, men ser man till slutet tycker jag att vi skulle ha vunnit.