Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valbo rycker i toppen

Mållöst och utvisning för Valbo med halvtimmen kvar att spela.
Då lyckades hemmalaget avgöra seriefinalen mot Korsnäs, med en man mindre.
– Vi har en otrolig lagmoral, säger tränaren Andreas Vestin.

Annons

Valbos lagkapten Roger Nilsson drog onödigt på sig sitt andra gula kort och visades ut. En halvtimme kvar av seriefinalen och allt att vinna för gästande Korsnäs.

Men Valbo reste sig, visade laganda, och tog ledningen.

Hemmalagets Magnus Nilsson fick bollen i straffområdet, och placerade säkert in matchens enda mål, med vänsterfoten.

– Det var riktig eufori efteråt, säger han.

Ett för dagen uddlöst Korsnäs tryckte på för kvitteringen, men fick sällan till det i de avgörande lägena. Och när väl anfallsspelet stämde, stod Valbos backlinje i vägen.

Tio minuter från slutet stod Valbos mittback Stefan Forsberg för en matchavgörande prestation. Hemmamålvakten Sebastian Henriksson var överspelad och bollen dansade på mållinjen. Då lyckades den tillbakastormande Forsberg freda målet med en precis rensning.

På tilläggstid fick sedan Korsnäs Petter Forslund ett jätteläge, men volleyskottet gick rätt ner i backen och studsade över ribban.

Det märktes på spelarna att det var en seriefinal. Spelet var stundtals krampaktigt och det var gott om smällar och gnäll på planen. Domare Haris Curovac var flitig med korten.

– Det kanske inte var någon rolig match att titta på från sidan, säger Magnus Nilsson.

Valbo höll ut hela vägen och krigade till sig en oerhört viktig seger i herrtrean.

Andreas Vestin tyckte att segern var rättvis.

– Vi var bättre, både när vi var lika många på plan, och när vi var en man mindre. Vi visade mer disciplin och större hjärta. Vi har en otrolig lagmoral, säger han.

Efter nio raka segrar tog det rejält stopp för Valbo senast mot Avesta (0–6). Då stämde det varken i försvarsspelet eller i offensiven.

– Det mesta var plump förra helgen. Vi har varit revanschsugna hela veckan. Riktigt skönt att kunna studsa tillbaka nu, säger Andreas Vestin.

I och med segern rycker Valbo i toppen medan Korsnäs halkade ner till en tredjeplats. Ny tabelltvåa är Avesta efter segern mot Sund, tre poäng bakom Valbo.

– Det är otroligt jämnt. Serien kommer nog att avgöras i sista omgången. Avesta är heta just nu, men Korsnäs är nog det bättre laget, säger Andreas Vestin.