Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo ryckte i derbyt

Valbo vann det viktiga derbyt i trean mot Kungsgården med hela 4–1 (2–1).

Annons

Båda lagen låg på åtta poäng före matchen, men Valbo kunde efter en händelserik match dra det tyngsta strået och rycka lite i tabellen.

Det var Valbo som var mest vaket i starten av första halvlek. Mest alert var Gustav Larsson som efter nio minuter såg till att ge hemmalaget ledningen genom att ta vara på en boll några meter utanför straffområdet. Men en snabb vändning och med bra träff ställde han Tobias Wiberg Persson i Kungsgårdsmålet utan chans.

Bortalaget stack upp i några få anfall där Marcus Eriksson hade den bästa chansen efter åtta minuter, men Valbo ville mer och mest. Det visade Gustav Larsson ännu en gång när han från nära håll dundrade upp bollen i nättaket och 2–0 var ett faktum.

Sen tog bortalaget över halvleken. Skott som smekte stolpen, hörnor och farliga inlägg stod på menyn och sen kom också utdelningen. Danich Ali slet sig fri på kanten och kunde snyggt sätta bollen i Sebastian Henrikssons burgavel.

Andra halvlek blev händelserik. Den energi som Kungsgården avslutade första med tog Valbo hand om i början av andra och Gustav Larsson hade minst tre rejäla chanser att bli hat trickmålskytt.

Men de som såg till att avgöra matchen med var sitt mål var Marcus och Martin Hedman. Båda gjorde sina första A-lagsmål, Först Martin som efter en hörna där bollen via ribban ramlade ner på fötterna och gav läget till 3–1. Marcus fick avsluta målgörandet med mål via en målvaktsretur i slutet av matchen.

Sägas ska att bortalaget hade ett antal chanser att göra match av det här. De tunga Danich och Khochim Ali med likaledes store Anders Rinnström var nära att sätta sina chanser, men Valboförsvaret lyckades blockera de tunga skotten i samtliga fall.

– Vi får vara nöjda med insatsen i dag trots omständigheterna. Studentfirande och avstängningar gjorde att sju ordinarie spelare fattades idag. Men sett över matchen tycker jag nog att vi var det vassare laget, menade en nöjd Valbotränare Andreas Westin.

VALBO FF–KUNGSGÅRDENS SK 4–1 (2–1)

Målen: 1–0 (9) Gustav Larsson, 2–0 (21) Gustav Larsson, 2–1 (35) Danich Ali, 3–1 (60) Martin Hedman, 4–1 (90+1) Marcus Hedman.

Domare: Johan Kjellin Sundbyberg.

Publik: 60.

Valbos tre stjärnor

3: Gustav Larsson

2: Tord Källström

1: Marcus Larsson

Kungsgårdens tre stjärnor

3: Danich Ali

2: Khochin Ali

1: Anders Rinnström

Annons