Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valbo starkast i gästrikederbyt

Valbo var bättre än Stensätra och vann med 4–3 på en kall och såphal plan. Det var mer höstrusk än vårfotboll över tillställningen och inledningsvis var det mycket tjongande och närkampsspel.

Redan efter en minut fick Valbo ett mål till skänks genom ett misstag i de bakre leden hos Stensätra. Det var matchens lirare Malin Lindqvist som höll sig framme och kvarten senare så serverade hon Felicia Carlsten ett friläge som rullades i mål till 2–0. Då flyttades Malin Lindqvist ned till mittfältet och Valbo började spela med endast en forward. Men Felicia Carlsten gjorde många fina löpningar och oroade ständigt Stensätras försvar som sattes på hårt prov med många bollar bakom backlinjen.

Stensätras lagkapten, Maria Danielsson ville vända matchtrenden och med en viljeinsats satte hon dit ett distansskott över Valbos målvakt, Ida Ejekrans till 1–2. Första halvan var dock Valbos och logiskt kom trean genom Malin Lindqvist.

Stensätra tog god tid på sig i omklädningsrummet och kom ut med ny energi. Rivjärnet, Jenny Österberg vallade i ett inlägg med höften till 2–3 och nu hade Stensätra kommandot ett tag. Valbo stod dock pall och tog över spelet i mitten av halvleken. Det var framförallt Malin Lindqvist som var motorn i Valbo. 2–4 kom genom Josefine Blom som efter viss kalabalik rundade Stensätras målvakt, Anna Holmgren och sköt bollen via Stensätras försvarare i mål. Stensätra gav dock inte upp utan kämpade idogt och fick till en reducering på stopptid.