Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valbofamilj får värma mat i sovrummet

GÄVLE
Det var tänkt att bli ett exklusivt kök. Nu får Mohammad Yazdani, Fatemeh Fallahnejad och deras barn antingen äta restaurangmat eller tillaga sin mat hos släktingar, för att sedan värma upp den i sovrummet. Något som de räknar med att behöva göra i ytterligare en månad.

Mohammad Yazdani och Fatemeh Fallahnejad bestämde sig för att inte spara då de skulle köpa ett nytt kök. I samråd med en byggvaruhandel designades ett kök som skulle kosta 170 000 kronor.

Hjälp med allt
- Jag sa att jag inte kan någonting om sånt här. Jag sa att de fick komma hit, mäta och komma med förslag, berättar Mohammad om den första kontakten med byggvaruföretaget.
Då inredningen till det nya köket levererades den 31 juli framkom det snart att allt inte stod rätt till. Köksluckorna var inte i samma ton och de hade olika struktur. Dessutom var det fel mått på ett flertal av skåpen.
En installation som i normala fall borde ha tagit en vecka är ännu långt ifrån klar och de ritningar som byggvaruhandlaren gjort har visat sig vara felaktiga. På grund av detta har bland annat spisfläkten hamnat fel i förhållande till resten av inredningen och snickarna har tvingats bygga ut en av kökets väggar. Fortfarande hittar Mohammad och Fatemeh nya fel.
- Jag kommer inte att betala en enda krona till innan allt är bytt och färdigt, säger Mohammad, som redan betalat ett förskott på 80 000 kronor.

Ord mot ord
Nu befinner sig Mohammad och Fatemeh i en sits där ord står mot ord. De vill att byggvaruhandlaren och företaget som levererat materialet ska ta sitt ansvar och byta ut hela köksinredningen medan byggvaruhandlaren vill slutföra installationen för att sedan tillsammans med paret se vad som kan förbättras. Vilken utveckling fallet än tar kommer det att leda till stora extrakostnader. Vem som ska betala dessa är ytterligare en tvistefråga mellan de två parterna.

Sällan problemfritt
En av de snickare som utför köksbytet vill inte kommentera var felet har uppstått, eftersom han inte har haft något med uppköpet av det nya köket att göra. Hans uppgift har bara varit att installera den nya inredningen. Snickaren vill dock poängtera att det sällan är så att ett köksbygge förlöper helt smärtfritt.
- Generellt sett om man bygger tio kök så är det endast ett köksbygge som är helt problemfritt, säger han.
Chefen för det inblandade byggvaruföretaget ville under gårdagen inte kommentera det inträffade.

HÅKAN DURMÉR