Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsamma ungdomsrån lösta

Nu har polisen löst flera av de våldsamma rån som skett i Gävle under våren. Fyra tonåringar har erkänt att de ligger bakom brotten. De är alla kända hos polisen sedan tidigare.

Polisen har nu lyckats lösa fallet när en 90-årig kvinna med rollator blev attackerad och rånades på sin handväska. Strax efteråt greps en 17-åring som anhölls och erkände brottet. Den första juni togs en 15-åring in på förhör. 15-åringen erkände att han medverkat i brottet men inte varit den som ryckt väskan ur 90-åringens hand.

- Det finns teknisk bevisning, bland annat fingeravtryck, som binder dem vid brottet och 17-åringen har också blivit utpekad av ett vittne, säger förundersökningsledare Kennet Andersson.

Polisen har också löst tre andra rån. En 16-åring och en 17-åring har erkänt brotten.

Vid två av rånen har de satt en kniv mot hakan på brottsoffret. I första fallet för att komma åt en moped, i andra för att tvinga till sig en mobiltelefon.

De har även hotat brottsoffren att hämnas om de kontaktar polisen. De kommer därför att åtalas för övergrepp i rättsak.

Kennet Andersson tror att de kan ställas inför rätta inom kort.

- Att rånen gjorts på ett så våldsamt och hänsynslöst sätt gör att man blir väldigt illa berörd, säger han.

Samtliga tonåringar är från Gävle och kända hos polisen sedan tidigare.