Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsamma ungdomsrån lösta

Nu har polisen löst flera av de våldsamma rån som skett i Gävle under våren. Fyra tonåringar har erkänt att de ligger bakom brotten. De är alla kända hos polisen sedan tidigare.

Annons

Polisen har nu lyckats lösa fallet när en 90-årig kvinna med rollator blev attackerad och rånades på sin handväska. Strax efteråt greps en 17-åring som anhölls och erkände brottet. Den första juni togs en 15-åring in på förhör. 15-åringen erkände att han medverkat i brottet men inte varit den som ryckt väskan ur 90-åringens hand.

- Det finns teknisk bevisning, bland annat fingeravtryck, som binder dem vid brottet och 17-åringen har också blivit utpekad av ett vittne, säger förundersökningsledare Kennet Andersson.

Polisen har också löst tre andra rån. En 16-åring och en 17-åring har erkänt brotten.

Vid två av rånen har de satt en kniv mot hakan på brottsoffret. I första fallet för att komma åt en moped, i andra för att tvinga till sig en mobiltelefon.

De har även hotat brottsoffren att hämnas om de kontaktar polisen. De kommer därför att åtalas för övergrepp i rättsak.

Kennet Andersson tror att de kan ställas inför rätta inom kort.

- Att rånen gjorts på ett så våldsamt och hänsynslöst sätt gör att man blir väldigt illa berörd, säger han.

Samtliga tonåringar är från Gävle och kända hos polisen sedan tidigare.