Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtäktsman dömd till tre års fängelse

38-åringen hävdade att det var frivilligt sex det handlade om med de båda tonårsflickorna. Tingsrätten anser att det handlar om våldtäkt och dömer honom till tre års fängelse.

Den ena våldtäkten skedde på en fest i Hofors i januari, då dotterns 19-åriga kompis vaknade av att mannen hade sex med henne. Hon kunde inte ta sig loss och var som förlamad av det som pågick. Under rättegången angav flickan flera skäl till varför hon inte ville ha sex med mannen, bland annat att han är narkoman och smittad med hepatit C.

38-åringens version handlar om att kvinnan hånglat med honom tidigare på kvällen och hjälpt till att få av sig kläderna.

Den andra våldtäkten skedde på ett hotell i Stockholm efter en fest några år tidigare. Den 16-åriga flickan, en kompis och 38-åringen hamnade på rummet och fortsatte dricka. 16-åringen somnade och vaknade av att 38-åringen kladdade på henne. Hon sade nej och att hon inte ville, men 38-åringen tvingade sig på henne och genomförde att samlag.

38-åringen hävdade att det här också handlade om ett ömsesidigt samlag och att han trodde att flickan var minst 20 år.

Tingsrätten konstaterar att det är helt osannolik att två flickor med några års mellanrum oberoende av varandra beskyller samma man för våldtäkt. Dessutom har han dömts för våldtäkter tidigare.

Mannen döms också för att ha misshandlat sin tidigare flickvän. Kvinnan gjorde slut på en fest och mannen blev vansinnig. Han skrek att ”mig lämnar ingen” och slet ner henne på backen och dunkade hennes huvud flera gånger mot marken.

Efter misshandeln hamnade de i mannens lägenhet där han försökte hänga sig, men kvinnan skar ner honom och räddade hans liv.

38-åringen döms till tre års fängelse och stora skadestånd till sina offer. De våldtagna flickorna får 19-åringen får 90 000 kronor och 16-åringen 85 000 kronor. Ex-flickvännen får 13 000 kronor.