Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valet föll på Edsbyn för SAIK

Här firar SAIK ännu en serieseger, och rätten att välja fritt. Och man gjorde som förväntat – valde tryggheten inomhus.

– Vi har inte haft så stor lycka utomhus i år om man ska vara ärlig, säger Erik Säfström, vars 5–4-mål var värt 100 000 kronor.

Annons

I fjol promenerade SAIK hem serien. I år hängde det på håret, men gick vägen till slut.

Och då fick tränaren Peter Isaksson vandra upp till radiohytten och meddela sitt, och spelarnas, val. Edsbyn i kvarten, Västerås i en eventuell semifinal.

Kanske förvånande för många, Edsbyn blev ändå femma i serien. Men diskussionen som SAIK-spelarna hade sinsemellan var inte särskilt lång. Enigheten var stor om att Edsbyn var det bästa alternativet i kvarten.

Och precis som de senaste åren så är det inomhusargumentet som är det starkaste.

– Vi vill slippa vara beroende av vädret helt enkelt, det stod mellan Edsbyn och Broberg. Kungälv kanske hade varit det mest givna valet annars, men det är inte kul att sitta i en buss i åtta timmar.

– Sen blir det roliga matcher mot Edsbyn, och en rolig bandy, säger Erik Säfström.

• Och Västerås i stället för Bollnäs?

– Bollnäs har vi haft lite svårt för, det är bara att erkänna. Och Västerås har vi slagit ut två år i rad i kvarten, även om inte jag varit med alla gångerna.

Seriefyran Västerås fick ta laget som blev över i kvarten – Hammarby. Det betyder, precis som i fjol, att SAIK, Edsbyn, Hammarby och Västerås alla är på samma halva – de enda lag som vunnit SM-guld de senaste 16 åren.

– Tufft såklart. Jag tror det kommer gå till fem matcher, både i kvart och semifinal, så jämnt är det. Det är inte som i fjol när vi kunde köra över motståndarna i tre raka matcher, säger lagkaptenen Daniel Berlin, som naturligtvis var nöjd över seriesegern.

– Det trodde man inte i somras direkt. Vi var rejält försvagade inför säsongen, men ändå har vi på nåt sätt orkat spela på en tillräckligt hög nivå hela säsongen för att vinna.

• Varför tog ni hem den här jämna serien till slut?

– Vi har drivit de flesta matcherna, och har spelat en offensiv bandy. Men i slutspelet lär vi höja oss ännu ett snäpp för det blir tuffa matcher. Men vi är svårslagna här hemma, och det kan avgöra till vår fördel.

SAIK har nu spelat 18 raka hemmamatcher utan att förlora, senast man föll var 12 februari 2011 mot Hammarby.

På söndag börjar resan mot Studenternas på allvar.