Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkommen till Högskolan i Gävle

GÄVLE
Nolnling - sammansvetsande tokroligheter eller förnedrande pennalism?

Annons
Åsikterna om aktiviteterna för de färska högskolestudenterna går isär.
I går var det i alla fall dags igen för stadsvandring i Gävle centrum. Blivande ekonomer, lärare med flera vallades runt mellan olika stationer av overallklädda studenter från högre årskurser.

Besprutas i fontän
Vid Gudinnan framför Rådhuset är en anhalt. Där får nollorna kliva i fontänen, ställa sig på rad och vänta på att en student med vattenpistol börjar spruta på dem.
- De måste visa att de är värdiga att bli ekonomer, förklarar Jenny Sjöberg.
Hon har just påbörjat andra året på mäklarutbildningen och badade i samma fontän året innan.
- Allt är frivilligt. En tjej vill inte vara med och då behöver hon inte, säger hon och pekar på en student som valt att ställa sig lite vid sidan om.
På stationen mitt emot gäller det att kasta vattenballonger och på Rådhustorget pågår ett rullstolsrace där den som kör har förbundna ögon.

Populär nolla
När Gefle Dagblad passerar utanför Nian har Hendrik Vogel från Tyskland just varit nere i fontänen och vänt. Han möts av jubel när han kommer upp - alldeles dyblöt.
- Jag är en nolla, vrålar han och flaxar febrilt med armarna.
Han är blivande ekonom och meddelar att han har jättekul.
ANNA HÖGLUND
026-15 96 31
anna.hoglund_gd.se