Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välregisserad show med unga talanger

Brigham Young University är ett stort universitet i Utah, cirka 30 000 elever är inskrivna där. Det är en kristen skola, stöpt i en mormonsk form. Varje år gallras ett tjugotal elever ut som får representera skolan i en sång och dansshow, The Young Ambassadors heter de och reser världen över med sitt budskap. Agendan är att visa mormoner världen över att det är kul att vara just det – mormon.

Så frågan är då alltså om det är kul?

Ja, absolut. Fast kanske inte som det var tänkt, utan mer som värdparet i tisdagens schlagerfestival var roliga – lite på fel sätt. Lite för mycket vita leenden som inte riktigt sitter kvar tills de lämnat scenen.

Och väldigt, väldigt säkert. När de buggar har danstjejerna till exempel cykelbyxor under kjolen och i Abba-medleyt är det inte tal om några Agneta-byxor utan varsin rejäl glittrig poncho.

Ingen hud eller åtsmitande kläder här inte!

Med ovanstående sagt om den lite kvävda stämningen i showen ska det ändå sägas att det samtidigt är väldigt bra utfört.

Även om ordet drillat är nära till hands så slås man gång på gång av hur proffsiga de här amerikanska killarna och tjejerna är. Vi får ta del av pedantiskt välkoreograferad dans och välsjungen sång i nummer som sträcker sig över fem årtionden.

Även om bandet svänger ungefär lika mycket som den kungliga högvakten så är de i alla fall väldigt bra på det de gör. Och visar dessutom upp stor bredd då de spelar både Stevie Wonder, Billy Joel och Carole King.

Sammantaget en imponerande show med duktiga sångare, dansare och musiker. Ett plus i kanten också för de i oändlighet varierade slutposerna för danstruppen.

Samtidigt kan det kännas lite chockartat för en utomstående att kliva in i den här konservativa världen, efteråt känns det lite som om man har tjuvlyssnat.