Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vaniljvåfflor med choklad och macadamianötter

Annons

2 msk smör

3 dl vetemjöl

2 dl iskallt vatten

1 vaniljstång

3 dl vispad grädde

Att äta till:

2 dl vispad grädde

100 g mörk choklad av god kvalitet

80 g rostade macadamianötter

1. Blanda mjöl, vatten och de svarta fröna som finns i vaniljstången till jämn smet. Låt smeten stå och dra en timme. Smält smöret och ställ det att kallna.

2. Vispa grädden. Rör ner smöret i smeten och vänd till sist i den vispade grädden.

3. Grädda våfflorna i lätt smörat våffeljärn. Lägg de färdiga våfflorna sida vid sida så de inte mjuknar. I det här fallet bör våfflorna svalna innan de serveras.

4. Vispa grädde till serveringen och blanda med hackad mörk choklad och macadamianötter. Riv gärna lite choklad extra att strö över vid serveringen.