Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansinnesfärd i bostadsområde

Vid elvatiden inträffade en märklig trafikolycka i ett bostadsområde i Hofors. En Stadsjeep fick spel och så började en galen färd som slutade rakt in i ett äppelträd.

Enligt den information polisen fått om händelsen så ska det ha handlat om en  72-årig man som skulle köra iväg från sin garageuppfart. Mannen fick i fel växel och körde rakt igenom garageporten och in i väggen i sitt garage. I garaget fick mannen i backen och körde i full fart ut över uppfarten, rakt över gatan, igenom grannens staket och in i grannens timrade lekstuga. Lekstugan åkte av farten in i garaget där väggen trycktes in och skadade en amarikanare som stod i garaget. Det tog inte stopp där utan mannen fick ännu en gång i körläget på automatlådan och kör över gatan. Det slutar med att hankör ner en lyktstolpe och sedan in på sin egen gård igen där vansinnesfärden tar slut mot ett äppelträd.

I förhör efter händelen så säger mannen  till polisen att bilen "rusade".
Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning. Polisen kommer att utreda om mannen gjort sig skyldig till trafikbrott.