Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansinnesfärd i bostadsområde

Vid elvatiden inträffade en märklig trafikolycka i ett bostadsområde i Hofors. En Stadsjeep fick spel och så började en galen färd som slutade rakt in i ett äppelträd.

Annons

Enligt den information polisen fått om händelsen så ska det ha handlat om en  72-årig man som skulle köra iväg från sin garageuppfart. Mannen fick i fel växel och körde rakt igenom garageporten och in i väggen i sitt garage. I garaget fick mannen i backen och körde i full fart ut över uppfarten, rakt över gatan, igenom grannens staket och in i grannens timrade lekstuga. Lekstugan åkte av farten in i garaget där väggen trycktes in och skadade en amarikanare som stod i garaget. Det tog inte stopp där utan mannen fick ännu en gång i körläget på automatlådan och kör över gatan. Det slutar med att hankör ner en lyktstolpe och sedan in på sin egen gård igen där vansinnesfärden tar slut mot ett äppelträd.

I förhör efter händelen så säger mannen  till polisen att bilen "rusade".
Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning. Polisen kommer att utreda om mannen gjort sig skyldig till trafikbrott.