Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansinnesfärd i Hofors

Vid elvatiden i går inträffade en märklig trafikolycka i ett bostadsområde i Hofors. En Stadsjeep körd av en 72-årig man fick spel och så började en galen bilfärd som slutade rakt in i ett äppelträd.

Det låter som något taget från en rolig film med Gösta Ekman eller Peter Sellers. Men särskilt kul för alla inblandade kan det inte ha varit när den 72-årige mannen skulle köra iväg från sin garageuppfart. Enligt de uppgifter som polisen fått, fick mannen av någon anledning i fel växel och körde rakt igenom garageporten och in i väggen i sitt garage. I garaget fick mannen i backen och körde i full fart ut över uppfarten, rakt över gatan, igenom grannens staket och in i grannens timrade lekstuga. Lekstugan åkte av farten in i garaget där väggen trycktes in och skadade en amarikanare som stod i garaget. Det tog inte stopp där utan mannen fick ännu en gång i körläget på automatlådan och kör över gatan. Färden slutar så småningom med att han kör ner en lyktstolpe och sedan in på sin egen gård och kraschar rakt mot ett äppelträd.

I förhör efter händelen så säger mannen till polisen att bilen ”rusade”. Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning. Polisen kommer att utreda om mannen gjort sig skyldig till trafikbrott.