Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterledare talar på Cityfest

GÄVLE / Cityfesten
I går presenterade Nätverket Nej till EMU sitt program inför Cityfesten.

- Vi har lyckats få en stor bredd, säger nej-generalen Björn Öberg.
Men många tunga namn har också fallit bort efter vägen.
Björn Öberg är nöjd över att ha lyckats locka nej-sägare från både arbetarrörelsen och näringslivet till Gävle under de kommande dagarna.

Partiledare
I Nej till EMU-tältet på Nygatan kommer det att bli debatter, föreläsningar och en del soppätande med bland andra vänsterpartiets ledare Ingrid Burman, ung vänsters ordförande Ali Esbati, miljöpartiets Lotta Nilsson-Hedström, centerpartiets Sven Bergström och Nils Lundgren, fd vd för Nordea.
- Gladast är jag att Clas Linder, vice ordförande i Transport, och Handels förbundsekonom Stefan Carlén kommer, säger Björn Öberg. De är två av de ledande nej-debattörerna i landet.
Men att skådespelaren Sven Wollter och tunga socialdemokratiska nej-företrädare som Leif Pagrotsky och förre talmannen Birgitta Dahl inte kunde komma svider förstås.

Ett undantag
- De föll bort på vägen på grund av kommunikationsmissar, konstaterar Björn Öberg.
Cityfesten förknippas vanligen inte med politik - årets fest blir ett undantag. Den ligger precis lagom i tiden för att trappa upp respektive sidas kampanjer inför folkomröstningen.

Knackar dörr
Efter festen följer sedan viktiga veckor. Nej-sidan i Gävle kommer att använda den tiden till bland annat springa i trappor och dela ut material och även knacka dörr.
Invandrare och ungdomar är två grupper som är särskilt viktiga, anser de.
- Att få folk att gå och rösta är kanske den mest centrala uppgiften. Bland våra väljare finns de som traditionellt sett inte går och röstar. De är de som är mest uppgivna inför EU:s politik, säger Björn Öberg.
JOHAN PIHLBLAD
026-15 96 37
johan.pihlbad@gd.se