Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väpnat rån mot bensinmack

GÄVLEStatoilmacken i Sätra utsattes på fredagskvällen för ett väpnat rån. Två maskerade män tog sig in i butiken, hotade det ensamma butiksbiträdet och försvann sedan därifrån med en större summa pengar.

- Den ena rånaren hade en kniv och den andra en pistol, säger kriminalinspektör Jan-Erik Thelberg på gävlepolisen.
Det var strax efter 22.00 då macken stängt för dagen som rånet inträffade. Butiksbiträdet höll just på att avsluta arbetet inför hemgången och skulle gå ut på baksidan för att slänga soporna.

Män med rånarhuvor
När mannen öppnade dörren rusade två män med rånarluvor ut ur skogspartiet bakom Statoil. De trängde in i macken och tvingade butiksbiträdet att öppna kassan och ge dem pengarna.
De maskerade männen var utrustade med kniv och pistol som de hotade butiksbiträdet med.
24-åringen fick också order att öppna mackens säkerhetsbox. Om han vägrade skulle rånaren med kniv enligt polisen "sprätta upp honom".
Enligt de första uppgifterna från polisen handlar det om cirka 30 000 kronor som gärningsmännen fick med sig innan de försvann samma väg som de kommit. 24-åringen kunde därefter larma polisen som spanade efter rånarna under kvällen, dock utan resultat.
Personalen på bensinmacken är i vanliga fall utrustade med personlarm men 24-åringen hade inte på sig sitt armband när rånarna dök upp.
- Han hade tagit av sig det när han skulle diska ur maskinen som de använder för att göra potatismos, säger Jan-Erik Thelberg.

Vissa spår
24-åringen, som enligt uppgift mådde mycket dåligt efter rånet, hördes av polis under söndagen. Han säger att gärningsmännen var i 20-25-årsåldern och talade svenska. Han har dessutom lämnat en beskrivning av pistolen och kniven.
Lokalradion rapporterade om händelsen under gårdagen vilket gjorde att personer som gjort iakttagelser i området vid tiden för rånet hörde av sig till polisen med tips.
- Vi har vissa spår att gå efter som vi ska bearbeta, säger Jan-Erik Thelberg.

ANNA HÖGLUND