Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väpnat rånförsök mot urbutik

SANDVIKENTvå män beväpnade med yxa och kniv försökte i går kväll vid stängningstid råna Gunnarsons Ur & Optik på Hyttgatan i Sandviken. Butiksinnehavaren skadades i ansiktet efter ett antal slag. Han var i går kväll svårt chockad, enligt polisen.

Annons
- De ville ha pengar. Vi tror inte att de fick något med sig. De hade toppluvor långt neddragna och en stor trunk med sig, förmodligen för att stoppa ner stöldgods i, säger Lars Ljunggren vid Sandvikenpolisen, en av de poliser som var på plats.

Hörde smällar
Det var strax före klockan sex på kvällen som två maskerade män, beväpnade med yxa och kniv, kom in i butiken och försökte tilltvinga sig pengar. Ett vittne i en annan butik hörde kraftiga smällar från butiken från det handgemäng som uppstod.
- Det blev tumult i butiken när butiksägaren försökte freda sig och avväpna dem, en mindre brottningsmatch kan man säga. Han fick några riktiga knytnävsslag i ansiktet då, säger Lars Ljunggren.
De båda männen flydde sedan platsen, enligt vad polisen vet utan byte.
Vittnet såg hur de sprang runt hörnet, in på Hammargatan. Butiksägaren ringde själv polisen, som var på plats kort därefter. Hundpatrull från Gävle och akutbil tillkallades.
- Jag tyckte det var nödvändigt med akutbilen eftersom ägaren var så pass chockad, säger Lars Ljunggren.

Mörka toppluvor
Hundpatrullen försökte under kvällen spåra männen, som dock troligen försvunnit i bil i ett tidigt skede. Polisens teknikerjour spärrade i går kväll av området och inledde undersökningen av brottsplatsen.
De misstänkta rånarna är inte identifierade, men ska båda vara kring 1,85 långa.
De bar mörka toppluvor och en av dem en rutig skjorta. I övrigt bar männen mörka kläder.
Polisen ser väldigt allvarligt på händelsen, som rubriceras som försök till grovt rån. Sandvikenpolisen är mycket intresserade av uppgifter som kan ha med rånförsöket att göra.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se