Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var fanns föräldrarna då?

Jag är en av de ansvariga samt arrangör för valborgsmässofirandet i Älvkarleby vid sydkap.

Jag har en liten fundering kring er föräldrar till snorungarna som kom efter föreställningen då största delen av publiken hade åkt hem. Då sitter vi nämligen kvar hela natten och vaktar kasen så att inte hela ön brinner ned, vilket vi måste för att få ha kasen där. Denna gång så gick inte det. Vi fick helt sonika kasta alla brandsläckare på bilen och sticka därifrån på grund av mobben av minderåriga som borde ha varit hemma och sova efter att de fått välling och tittat på Bolibompa.

Nu till min fundering. Vad är ni för föräldrar? Bryr ni er inte eller skiter ni i era ungar? Alla vi som var där för att genomföra detta evenemang har barn i samma ålder 13–15 år = tonåringar. Det finns inte med på världskartan att min 13-åring skulle få springa runt med folköl eller smuggelöl och genomföra knivbråk på valborg och inte annars heller för den delen.

Denna kväll slutade med att era barn såg till så att vi fick tillkalla tre polispatruller med hundar för att få ordning på detta bråk med knivar och vapen.

Ditt barn var med stor sannolikhet där, för det var ungefär 60 ungar där. Antingen så var dom med eller mot. Men likt förbannat så var dom där och bråkade, vilket gäng just ditt barn tillhörde får du ta reda på själv eller skiter du i det också.

En eloge till polisen som kom oerhört fort och för deras enorma tålamod med snorungarna. Stort tack från hela Nordupplands skoterklubb. Samt ett stort tack till Sauvera bevakning i Älvkarleby som tog över vaktandet av kasen trots att jag ringde klockan 02.00 .

Detta evenemang kostar mycket mer än ni kan föreställa er, samt alla som är där gör detta gratis, för att bevara majkasen i Älvkarleby. Men som sagt, vill ni bli av med detta också så är det bara att ta av era barn pyjamasen och sätta en bira i näven på dem och visa åt vilket håll dom ska gå. Så är ni även av med detta.

Arg & besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare