Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var får man betalt för att sova?

På vilken arbetsplats får man full betalning för att ligga och sova? På vilken arbetsplats kan man jobba heltid samtidigt som man går en specialistutbildning på heltid under ett år?

Ni med insyn blir inte förvånade när jag säger ambulansen. Ni skattebetalare har ingen aning om detta utan tror förstås att det är synd om ambulanspersonalen som nu får lite mindre betalt för att sova på arbetet.

Ni i Vårdförbundet borde dock veta bättre för ni har insyn. Om man nu har full betalning på natten och inte jourersättning, varför finns det då jourrum? Ta bort jourrummen, låt ambulanspersonalen jobba som alla andra sjuksköterskor i regionen på natten genom att till exempel hjälpa till på akuten eller andra tunga avdelningar. Blir det en utryckning så åker man på den.

Nu kommer ni på ambulansen säkert att säga att ni behöver vila/sova på natten så ni är alerta vid en utryckning och ta till argumentet patientsäkerhet.

Ja, men behåll då jourrummen och ligg och sov men då måste väl varje vettig människa förstå att sover man på arbetstid så blir det reducerad timlön.

Ni kan ta fram statistik på hur många körningar varje station har. Det kan då bli mindre jour och mer arbetstid i schemat för de stationer som har fler körningar på natten och mer jour och mindre arbetstid för de stationer som har få körningar. Hur svårt kan det va? 

Skattebetalare med insyn

Läs mer: Ni föregår den politiska processen

Läs mer: Oro för nattjour inom ambulansen – nu analyseras riskerna

Läs mer: De får arbeta mer med sämre betalt – här är förslaget som upprör ambulanspersonalen

Läs mer: Jag har inte sovit gott en enda natt sedan jag började på ambulansen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare