Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår med spring i de små benen

Perfekt springväder och uppåt 1 200 löpare med spring i benen.
I går var det dags för årets upplaga av Minimaxruset.

Stina, 5 år, och Petter, 4 år, Lindblom ska göra sina livs första starter i Minimaxruset i Regementsparken. Med blå tävlingströjor och nummerlapp väntar de på uppvärmning och start.

– Lite spännande, tycker Stina Lindblom att det ska bli, men nervös är hon inte.

Pappa Kent berättar att de var med i Barnens vasalopp i vintras så lite tävlingsvana har de. Petter Lindblom säger att de har tränat till dagens lopp.

– Jag har sprungit hemma, berättar han.

Med 1 189 anmälda barn upp till 13 år var det något fler deltagare än i fjol. De olika startgrupperna värmde upp med Friskis&Svettis innan barnen förväntansfulla störtade mot starten. Och loppen gick undan. Knappt hade alla hunnit iväg förrän de första redan var i mål, där medaljer, banan, festis och gratulerande föräldrar och far- och morföräldrar väntade.

Clara Engstrand, 9 år, vann sin klass, flickor födda 1999 och senare. Hon har varit med i fyra år och det här är första gången hon vinner. Hon gillar att springa och gör det i skolan.

– Vi har olika lopp på skolan.

Där har hon vunnit alla gånger.

För de som ville göra något annat än att springa fanns hoppborg och ponnyridning. Många passade också på att ha picknick i det majgröna gräset.