Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var ska hälsocentralen placeras?

STORVIK
Gamla polishuset i Storvik eller nuvarande distrikssköterskemottagningen i Kungsgården.

Annons
Det är alternativen för den nya Hälsocentralen som Landstingets utredare har att fundera på. Visserligen poppade det upp några nya förslag när Forumgruppen på måndagskvällen hade sitt årsmöte, men i nuläget är de inte aktuella.
Den gamla hälsocentralen i Storvik stängdes för sex månader sedan på grund av mögelproblem.
- Den nya HC får inte ha några felaktigheter eller brister, menade Torbjörn Rönnkvist, ordförande i västra sjuk- och hälsovårdsnämnden. Vi har tillsatt en utredning där två personer ska titta på de olika alternativen och tillsammans med boende i området komma fram till bästa lösningen.

Vill ha snabbt besked
När utredningen blir klar kunde inte Torbjörn svara på.
- Ni ska få ett datum inom en mycket snar framtid, lovade Ingrid Liljegrääs, ordförande i Landstingsfullmäktige.
- Min personal vill ha ett besked snabbt, sa Anna-Karin Grankvist, verksamhetschef. Just nu har vi verksamhet både i Sandviken och Kungsgården och det är inte bra.
Det bor 6500 i området. Tidigare var Storvik en femläkarestation och ska så vara även i fortsättningen.
- Men ni ska ha klart för er att det väntar tuffare tider för Landstinget, betonade Liljegrääs. Därför ska ni kämpa för att få en Hälsocentral med fem läkare till bygden.
- Idag kan inte alla platser få allt.
Panelen fick också flera frågor. Bland annat om apoteket i Storvik var hotat.
- Nej, betonade Anna-Karin Grankvist. Den mesta av medicinen till boende i området tas ut via apoteket i Storvik och så ska det förbli.
Närmast väntar boende i västra Sandviken på ett datum när utredningen ska vara klar.
JÖRGEN LARSSON