Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var står ni i frågan om vindkraften utanför gästrikekusten?

Svar till Stig Hammarsten, Naturskyddsföreningen: Är ni för eller emot de gigantiska vindkraftparkerna utanför Gästrikekusten?

Artikeln är skriven som varning för att ett begränsat strandskydd ska utplåna liv och miljö på land och ovan och under vattenytan. Följer man kustremsan från Utvalnäs till Axmarbruk är den bebyggd till mycket liten del och skulle säkert klara en viss exploatering. Faran för kusten ligger nog inte i detta.

Däremot skulle de monsterstora vindkraftsnurrorna utplåna allt det som ni och vi kustbor värnar om.

Läser man er artikel stämmer den ju in som en skräddarsydd käftsmäll på dessa idiotiska byggplaner. Men det var kanske inte er avsikt. Att gräva ner enorma fundament i de grunda havsområdena skulle utplåna marint liv och alla hundratal av 300 meter höga snurror skulle kosta livet för tusentals fåglar.

Dessutom skulle ljudet, ljuset och den förstörda horisonten helt ta bort njutningen för oss boende och förmodligen också för era medlemmar.

Så var står ni – är ni för eller emot planerna på vindkraftparkerna?

Kransalgen

Mer läsning: Rädda strandskyddet och allemansrätten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare