Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vården får egen krogshow

GÄVLE
Hösten 2001 gjorde de succé med Bara en morsa. Nu är de fem kvinnorna i SML på gång igen.

Annons
Nu är det nog! - en krogshow i vitt, har premiär i september.
- Tantpower, säger textförfattaren Lena Mattsson.
Vård är ämnet den här gången. Och i strejktider känns kamptemat onekligen aktuellt.
- Vi ska vårda oss själva och den gemensamma samhällskroppen bättre. Vi måste vara rädda om den offentliga sektorn så att den inte rasar ihop, säger Lena Mattsson.
För det är egentligen politik det handlar om, om rättvisa villkor och om jämställdhet.
- Allt är politik, säger Lena Mattsson.
Flera av medlemmarna arbetar inom vården och därifrån finns erfarenheter att ta. Utbrändhet, maktlöshet och dåligt betalt är problem som SML känner igen sig i.
- Om våra tidigare två shower handlat om relationen till mannen och relationen till barnen, så handlar den här om relationen till yrket, säger Anna Sving Sjöblom, en av gruppens medlemmar.
Humorn har haft en central roll i gruppens tidigare shower, och Nu är det nog är inget undantag, lovar Lena Mattsson. Publiken kommer att känna igen sig.
- Man ska skratta men samtidigt få något att tänka på.
Det blir naturligtvis också mycket musik, främst från 60- och 70-talet. Mycket Hollies, Supreems och Elvis.
Hela hösten kommer Nu är det nog att gå på Heartbreak Hotel i Gävle. Fyra föreställningar är redan utsålda. Totalt 20 ska det bli och gärna ännu fler om publiken vill, hoppas SML, det vill säga Päivi Larsson, Marie Löhman, Lena Mattsson, Anna Sving Sjöblom och Ann-Christin Wortzelius.
JOHAN PIHLBLAD
026-15 96 37
johan.pihlblad@gd.se