Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför är män rädda för att diskutera renovering med kvinnor?

Jag undrar vad det är för fel på företagen i vårt län. Vi köpte ett hus med lite renoveringsbehov. Och det vi inte klarade av eller hade kunskap om tänkte vi leja bort.

Vi började med fönstren som skulle bytas runt hela huset. Vi tog in offerter från olika företag. Men många av dem hade svårt att det var en kvinna dom förhandlade om priset. När de ringde frågade de om dom kunde prata med maken.

Jag undrade varför. Svaret var att de skulle diskutera en eventuell affär. Säljaren vägrade prata med frun, det blev en annan firma.

Sen skulle vi göra om taket, samma sak där. Misstänksamhet mot kvinnor. Kan säga att jag fick ett otroligt fint och professionellt bemötande av Gästrike Plåt. Men tyvärr var det en annan firma som fick jobbet. Med facit i hand skulle vi inte tagit den första firman, men man lär sig efter vägen.

Nu för någon vecka sen ringde jag olika företag här i länet för att diskutera komplement på uppvärmningen i huset. Eventuellt en luftvärmepump eller dylikt. En firma ringde tillbaka, ifrågasätter om jag inte har en make som kan sköta värmen. Förklarar att han jobbar borta och jag sköter allt.

Efter lite diskussion så bestämmer vi att han ska komma i slutet på veckan för att kolla på bästa alternativet. Behöver jag ens säga att han inte ens dök upp?

Varför är män rädda för att göra affärer med kvinnor? Tror ni inte att vi klarar av att hantera det?

A-k Åström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare