Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför får man inte meka?

Angående Gavlegårdarnas policy att man inte får sköta om sin bil i varmgaraget, med mindre reparationer såsom att byta bromsbelägg, skifta mellan sommar- och vinterdäck eller byta en lampa. Kommer de på en då man gör ett sånt arbete så har man förverkat sin rätt både till lägenheten samt garaget.

Gavlegårdarna satte upp bevakningskameror för vår säkerhet men enligt vad jag har hört av en som hyr plats i varmgaraget så är det för att Gavlegårdarna ska kunna kolla så att vi inte mekar med bilar. Jag skulle inte vilja ge mig ut i trafiken med dåliga bromsar eller så. Vill inte Gavlegårdarna ha några hyresgäster alls?

Hyresgäst i A-berg

Svar direkt: Gavlegårdarna har inte någon policy gällande vad man får göra i garaget eller inte, det som finns är ett villkor i hyresavtalet som säger att man inte får utföra underhålls- och reparationsarbeten som medför intrång på annans bilplats eller på utrymme som ägs av hyresvärden.

Det betyder att de åtgärder man kan göra på den egna platsen i ett flerbilsgarage eller i det egna garaget får utföras. De arbeten som utförs får inte riskera brand eller skador på fastigheten eller på andra parkerade bilar.

Jag kan direkt avvisa påståendet att vi skulle använda de uppmonterade kamerorna för att följa upp om hyresgästerna följer ordningsreglerna annat än om det tillexempel är så att någon hyresgäst utför arbeten som riskerar att orsaka brand i garaget.

Det är heller inte så att man riskerar att förlora sin lägenhet om man bryter mot ordningsregler för garageplatsen, däremot riskerar man att bli av med sin garageplats.

Roberth Krantz

t.f. bostadskonsulent, Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare